Nyhedsbrev: Tværfagligt samarbejde en gevinst for udsatte unge

Ledelse

07/03/2013 13:01

Jakob Rom Johansen

Unge, som ud over ledighed også kæmper med andre problemer, har brug for en sammenhængende indsats. I projektet Lokale Ungepartnerskaber har fire kommuner udviklet modeller til, hvordan udsatte unge kommer videre.

De svageste unge, som ikke er i stand til at gå den lige vej fra skolebænken til job har brug for en hjælpende hånd i form af en opsøgende, koordineret og sammenhængende indsats, hvis de skal i gang med uddannelse eller job. Og så skal de have en person, de kan støtte sig op ad, og som taler deres sag.

Det viser erfaringerne fra projektet Lokale Ungepartnerskaber som nu er afsluttet. Her har Randers, Roskilde, Guldborgsund og Lolland kommuner udviklet modeller til, hvordan udsatte unge kommer videre til uddannelse eller job. Erfaringerne og resultaterne kan du nu finde på Cabis hjemmeside, hvor du bl.a. også kan læse om, hvilke værktøjer de fire kommuner har brugt.

I Lokale Ungepartnerskaber er der arbejdet med unge, som i mange tilfælde ikke har gennemført folkeskolen, og som derudover har forskellige problemer af psykisk eller fysisk karakter, ligesom de typisk mangler en tro på egne evner.

”Det er unge, som mangler kontakt til en brugbar og opsøgende voksen. Vi har erfaret, at de har brug for at blive fastholdt i et sammenhængende forløb igennem længere tid. Også når de er kommet videre til uddannelse eller job. Kontakten fortsætter, og kan ofte holdes ved lige med sms-beskeder eller via facebook. Vel at mærke når der er skabt en tillidsfuld kontakt gennem længerevarende og praksisnære forløb,” siger Marianne Saxtoft, seniorkonsulent hos Cabi, til nyhedsbrevet Cabi Nyt.

Du kan læse meget mere om Lokale Ungepartnerskaber i Cabi Nyt, hvor du også finder følgende historier:
• Fleksjobreformen: Virksomheder giver input til jobcentre
• Byg bro mellem beskæftigelse og behandling
• Udsatte fylder meget lidt i virksomheders CSR-rapporter

KONTAKT:

• Kommunikationsmedarbejder Jakob Rom Johansen, Cabi: 8620 8382 / [email protected]
 

Mest Læste

Annonce