Reformen af fleksjob giver nye opgaver til jobcentret

Politik

12/10/2012 14:08

Jakob Rom Johansen

Jobcentrene får med fleksjobreformen til opgave at etablere fleksjob til personer, som kun kan varetage jobbet i få timer om ugen.

Med reformen af fleksjob og førtidspension, der træder i kraft 1. januar, får jobcentrene en ny opgave. Det bliver muligt at oprette fleksjob ned til to-tre timer om ugen, og det bliver bl.a. jobcentrets opgave at få øje på, hvor disse små fleksjob kan oprettes.

Ifølge Carsten Lunden, seniorkonsulent hos CABI og ekspert i fleksjob, skal jobcentrene blive bedre til at spotte jobfunktioner, som i dag varetages uhensigtsmæssigt, finde opgaver, der slet ikke bliver løst, eller opgaver, som i dag løses eksternt.

Find de skjulte job

”I stedet for at den selvstændige erhvervsdrivende selv ordner regnskabet over køkkenbordet, kunne det måske være mere hensigtsmæssigt at ansætte en fleksjobber med regnskabsbaggrund. Oversættelsesopgaver og korrekturlæsning er i mange tilfælde udliciteret til et eksternt firma. Her kunne man måske bruge en ansat i fleksjob i stedet,” siger Carsten Lunden.

CABI har tidligere i år udgivet et gratis inspirationskatalog, hvor landets jobcentre kan få hjælp til at lægge en strategi til samarbejdet med virksomhederne.

"Jobcentrene kommer til at være langt mere opsøgende over for virksomhederne, og i den forbindelse er det meget nyttigt at have en klar strategi for, hvordan man griber det arbejde an," siger Carsten Lunden.

På CABI’s hjemmeside finder du desuden en trin for trin gennemgang af, hvordan fleksjobordningen ser ud i dag, og hvilke ændringer der træder i kraft efter nytår. Du finder også en gennemgang i ændringerne for førtidspension.

Læs mere i CABI's nyhedsbrev!

Mest Læste

Annonce