Sådan arbejder du effektivt i rehabiliteringsteamet

Ledelse

11/10/13 5:01

Jakob Rom Johansen

Rehabiliteringsteamet er en hjørnesten i samarbejdet på tværs af sektorer. Cabi har samlet et tema, som hjælper dig til at komme godt i gang i rehabiliteringsteamet og i arbejdet med ressourceforløb.

Alle kommuner skal oprette et rehabiliteringsteam, som skal sikre, at der bliver koordineret effektivt i sager om fleksjob og førtidspension – men hvordan skal teamet sammensættes, og hvad er opgaverne helt præcis?

Derudover skal kommunerne tilbyde et ressourceforløb til borgere, som uden et sådant forløb, har udsigt til en førtidspension.

På Cabis hjemmeside har vi samlet et tema under overskriften Rehabiliteringsteam og ressourceforløb. Det er målrettet dig, der arbejder i rehabiliteringsteamet og med ressourceforløbet.

Rehabiliteringsteamet binder forskellige fag sammen

Samarbejde på tværs af faggrænser og sektorer. Det er hele kernen i rehabiliteringsteamet, og i temaet på Cabis hjemmeside kan du bl.a. læse om:

  • Opgaverne i rehabiliteringsteam
  • Hvordan teamet er sammensat
  • Forløbet i teamets arbejde.

Rehabiliteringsteamet skal behandle sager om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension, og teamet indstiller til, hvad der videre skal ske i den enkelte sag.

Inddrag alle parter

Skal borgeren i et ressourceforløb, betyder det, at alle relevante instanser, som har med en borgers sag at gøre, skal arbejde tæt sammen. Det kan fx være:

  • Jobcenter
  • Misbrugsbehandling
  • Psykolog
  • Mentor.

At få det arbejde til at hænge sammen, så borgeren får et individuelt tilrettelagt forløb, er ikke uden udfordringer, siger Bente Nissen, seniorkonsulent i Cabi i nyhedsbrevet Cabi Nyt.

”De forskellige sektorer arbejder typisk ud fra forskellig lovgivning, og det betyder, at jobcentermedarbejderen ofte fokuserer på noget andet end sagsbehandleren i socialafdelingen,” forklarer hun.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.