Sådan måler du lediges små skridt mod job

Bæredygtighed

15/10/2013 07:01

Jakob Rom Johansen

Du kan måle den lediges små skridt i retning af job og samtidig blive klogere på, hvilken indsats, der virker. Cabi har åbnet en ny temaside om progressionsmåling i jobcentret.

Hvordan hjælper jobcentret bedst den ledige i job eller uddannelse? Og hvad var det, der gjorde, at den ledige blev klar til at komme i arbejde

Progressionsmåling er en del af svaret på de spørgsmål. Med progressionsmåling får du et redskab, hvor du kan måle de små skridt, som en ledig tager i retning af arbejdsmarkedet.

Cabi har nu åbnet en temaside på adressen www.cabiweb.dk/progressionmåling med inspiration til, hvordan progressionsmåling kan bruges i jeres jobcenter.

Du får et bedre samarbejde med borgeren

Typisk bruges redskabet i et samarbejde mellem jobcentermedarbejderen og den ledige, forklarer seniorkonsulent hos Cabi, Carsten Kjærgaard, som står bag temasiden, i nyhedsbrevet Cabi Nyt.

”Det er et godt redskab til at styre efter resultater. Det foregår på den måde, at jobkonsulenten og den ledige sammen bliver enige om, hvilke barrierer og muligheder, der skal arbejdes med, for at den ledige bliver klar til job eller uddannelse,” siger han.

Helt konkret foregår det sådan, at du som jobcentermedarbejder sammen med den ledige vælger de emner, der skal arbejdes med. Dernæst vurderer I sammen, hvor den ledige er på skalaen.

”For både den ledige og jobcentermedarbejderen bliver samtalen langt mere konkret. Eksempelvis kan man måle på den lediges sociale kompetencer. Hvis de er forbedret siden sidste møde, kan man tage udgangspunkt i det i den videre samtale om, hvad der ellers skal ske,” siger Carsten Kjærgaard.

Læs mere i Cabi Nyt.

Mest Læste

Annonce