Sådan bruger kommuner sociale klausuler

Ledelse

24/08/2012 14:23

Jakob Rom Johansen

Sådan bruger kommuner sociale klausuler Kommuner kan gennem sociale klausuler stille forskellige krav til virksomheder, når de løser opgaver for kommunerne. Men hvad er sociale klausuler helt præcis, og hvordan bruges de bedst muligt? CABI giver et overblik.

Sociale klausuler er et værktøj, som mange kommuner bruger, når en opgave sendes i udbud. Her kan kommunen fx stille sociale krav om, at den virksomhed, der løser opgaven for kommunen, skal beskæftige et bestemt antal lærlinge, fastholde udsatte borgere, formulere en ligestillingspolitik, etc.

CABI – Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats kortlagde i 2011 kommunernes brug af sociale klausuler, og som opfølgning på dette, har vi nu samlet mere materiale, til et overblik på CABI’s hjemmeside. Det finder du på www.cabiweb.dk/socialeklausuler.

Her kan du bl.a. se, hvordan København, Billund og Holstebro Kommuner bruger de sociale klausuler i praksis, og du kan se, hvordan de sociale klausuler er indarbejdet i konkrete udbud i de tre kommuner.

I bygge- og anlægsbranchen bruges klausulerne meget, og da Københavns Kommune skulle have ombygget Studiestræde 54 til integrerede institutioner, blev opgaven sendt i udbud med en social klausul om, at virksomheden og dens underleverandører skulle ansætte lærlinge.

Det er et af de eksempler, du kan læse på www.cabiweb.dk/socialeklausuler.

Du får også en beskrivelse af, hvad sociale klausuler er, samt en oversigt over, hvor mange kommuner der bruger sociale klausuler, og hvad de bruger dem til.

Derudover får du en række gode råd til, hvad din kommune bør overveje, når I tager fat på sociale klausuler samt en kort gennemgang af juraen op området.

Se meget mere på www.cabiweb.dk/socialeklausuler

Mest Læste

Annonce