Socialt engagement med plus på bundlinjen

Ledelse

07/02/2011 11:54

Jakob Rom Johansen

Virksomheders sociale engagement viser sig ofte som et plus på bundlinjen. En ny pjece fra CABI og lederne viser, hvad virksomheder får ud af CSR, mangfoldighed og bekæmpelse af sygefravær. Novo Nordisk investerer i grøn energi og sparer millioner. Bornholms Affaldssortering holder sygefraværet nede og det betyder billigere priser for kunderne. Det er bare to eksempler på, at det smitter direkte af på virksomhedernes bundlinje, når de engagerer sig socialt.

CABI – Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats har i samarbejde med Lederne udgivet pjecen Socialt engagement på bundlinjen, som ser nærmere på, hvordan virksomheders sociale engagement kan kombineres med en sund forretning.

Pjecen er især henvendt til virksomheder og er tænkt som inspiration til, hvordan de kan komme i gang med at engagere sig socialt og samtidig bevarer den gode forretning.

Gennem undersøgelser, regnestykker og konkrete eksempler viser vi, hvad danske virksomheder har fået ud af CSR – Corporate Social Responsibility, mangfoldighed og bekæmpelse af sygefravær. Dels i form af engagerede medarbejdere, men også i kroner og ører.

Bornholms Affaldssortering har fx arbejdet intenst med at få sygefraværet ned, og det betyder, at de som det eneste affaldsselskab i Danmark har været i stand til at sænke priserne på sine ydelser i absolutte kroner. Så når en bornholmsk virksomhed skal af med affald er det i dag billigere end for otte år siden.

En anden fordel ved virksomhederes sociale engagement ses ofte gennem mere tilfredse medarbejdere, som fører til øget omsætning.

Pjecen er gratis, og kan bestilles på www.cabiweb.dk

Du finder også pjecen online her:

http://www.cabiweb.dk/forside/generelt/bibliotek/cabi+udgivelser
 

Mest Læste

Annonce