Et stærkt kommunalpolitisk fællesskab

Ledelse

14/3/18 6:16

Årets Kommunalpolitiske Topmøde er veloverstået. Det satte bl.a. fokus på kommunalpolitisk lederskab i en kompleks og foranderlig verden, hvor udviklingen er svær at forudsige og behovet for et stærkt kommunalt fællesskab fortsat er vigtigt.

I indeværende valgperiode venter store og vigtige politiske opgaver, som erfarne såvel som nyvalgte kommunalpolitikere skal løfte i samarbejde med borgere, virksomheder og civilsamfund, hvis kommunerne også i de kommende år skal varetage rollerne som vækstmotorer og velfærdsgaranter. 

Med afsæt i det faktum – og med særlig opmærksomhed på at forberede de nyvalgte kommunalpolitikere bedst muligt på den politiske virkelighed – har COK siden januar og indtil nu gennemført 18 Kattegat-forløb for nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlemmer.

På forløbene introducerer erfarne politikere og embedsmænd de nyvalgte til den kommunale forvaltning, opgaveløsning og rollen som kommunalpolitiker. Kattegat-forløbene giver desuden deltagerne rig mulighed for at udveksle erfaringer, dele viden og etablere netværk.

COK ser med stolthed frem til, at knap 700 kommunalpolitikere fra 91 kommuner i år har gennemført et Kattegat-forløb, når vi skriver lørdag den 24. marts.

Den høje efterspørgsel på årets Kattegat-forløb og temaet om sammenhængen mellem politisk lederskab, kompleksitet og foranderlighed på årets Kommunalpolitiske Topmøde understreger begge, at tiden langt fra er løbet fra Kattegat-forløbene og andre aktiviteter på tværs af kommuner om politiske temaer og dilemmaer. Der er brug for fora, hvor politikerne kan møde hinanden og udveksle erfaringer og dele viden.

I 40 år har COK afholdt Kattegat-forløbene og gjort sit bedste for at give de nyvalgte kommunalpolitikere et indblik i den – til enhver tid – politiske virkelighed. 

Som kommunernes forening og læringspartner vil COK også de næste 40 år insistere på at afholde Kattegat-forløb for nyvalgte politikere.

Imellem Kattegat og for at understøtte den løbende udvikling af det lokale demokrati i hele valgperioden tilbyder COK desuden kurser, konferencer og temaaftener til kommunalpolitikere.

I den kommende tid gennemfører COK forløb med fokus på, hvordan kommunalpolitikerne kan være i dialog og udvikle politik med borgerne på de sociale medier, hvordan politikere og embedsmænd kan spille sammen, rollen som udvalgsformand og økonomi for politikere. COK deltager også i KLs og CBS forløb for politikere i bestyrelser for forsyningsselskaber.

I COK er vi rundet af en stærk foreningstradition og tror på det kommunale fællesskab og kommunernes centrale rolle i et velfærdssamfund til gavn for borgerne. Vi lytter til og handler meget gerne på efterspørgslen efter forløb, hvor COK skaber rammerne for, at kommunerne kan dele viden, erfaring og læring.

Indlægget har været bragt på danskekommuner.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.