- Jeg skal være på arbejdsmarkedet lige så længe som alle andre. Derfor har jeg også brug for efter- og videreuddannelse, siger Bjarne Jeppesen.
I skole fire timer om dagen
I årevis har fleksjobbere efterlyst kurser og uddannelsestilbud, der er tilpasset deres skånebehov. Men deres søgen har hidtil været forgæves. Men nu har Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK) med hjælp fra HK Østjylland startet et hold, der er tilrettelagt, så fleksjobbere også kan være med.
- Vi er her 4 timer hver onsdag, hvor et traditionelt hold er her 8 timer. Til gengæld har vi så flere undervisningsdage, end de andre har, fortæller Lone Elsebeth Holst, der arbejder som kontorassistent hos Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Risskov.
Hun er en af de 12 fleksjobbere, der har fået muligheden for at deltage i COK's uddannelse til kommunom.
- Det betyder rigtig meget, at der er sådan et tilbud. Jeg kan ikke sidde på skolebænken i 8 timer ad gangen og derfor er det ikke et alternativ for mig at tage kurset på den traditionelle uddannelse, fortæller hun.
Arbejder på lige vilkår
I klasselokalet er spørge- og diskussionslysten stor. En del af dagens lektion handler om tillægsbevillinger i det offentlige. Hvor skal pengene komme fra? lyder spørgsmålet.
Men for de 12 studerende, har det i mange år været et lige så stort spørgsmål, hvordan de fik mulighed for at dygtiggøre sig gennem uddannelse.
- Vi arbejder på lige vilkår med vores kollegaer. Vi har bare ikke lige så mange timer som dem. Men de opgaver, jeg løser, skal løses lige så godt og professionelt, som hvis jeg ikke var i fleksjob. Derfor har jeg et lige så stort behov for at kunne opkvalificere mig gennem uddannelse, som alle andre. Det får jeg med en uddannelse, der er tilrettelagt på en måde, så jeg kan deltage, siger Bjarne Jeppesen, der arbejder som administrativ medarbejder på Ellevangskolen i Aarhus.
Marietta Haugaard Udengaard, der er sekretær på Museum Østjylland i Grenaa er enig.
- Vi taler hele tiden om, at arbejdsmarkedet forandrer sig. Selv om vi er i fleksjob, er det jo det samme arbejdsmarked, vi også skal gøre os attraktive på. Det kan vi kun, hvis vi får lige muligheder for at e!er- og videreuddanne os, siger hun.
Artiklen har været bragt på hk.dk/oest