Gitte får efteruddannelse mod alle odds

05/12/2018 21:01

55-årige Gitte Biltriss i Team Job i Lejre Kommune er i gang med en kommunal uddannelse, som hun får imod alle odds.

Normalt får en vikar ikke kompetencegivende uddannelse, men sammen med HK-tillidsrepræsentant Ilse Asmussen lykkedes det.

- Det er usædvanligt, at en ansat i et vikariat får bevilget efteruddannelse. Men Gitte er dygtig og interesseret, så ledelsen bakkede Gitte op, hvis Kompetencefonden sagde ja. Fonden sagde først nej, da man her havde forstået, at Gitte var fastansat, men da jeg fik forklaret, at hun var i et nyt vikariat, gik det igennem.

Det fortæller Ilse Asmussen, virksomhedskonsulent i Center for Job & Social i Lejre Kommune og tillidsrepræsentant for 42 ansatte på HK-overenskomst i centret. Fem af de 42 HK-ansatte er i gang med kompetencegivende videreuddannelse.

Ilse Asmussen er en varm fortaler for efteruddannelse og tog selv diplomuddannelse for nogle år siden.

- Når man så har uddannelsen, kan man kombinere det med sin erfaring, så det er værdifuldt. Der er fokus på kompetenceudvikling, og især den digitale udvikling gør det nødvendigt at fremtidssikre vores medlemmer med uddannelse, fortæller Ilse Asmussen.

Derfor kæmpede hun for kommunomuddannelsen til Gitte Biltriss, der selv pressede på for at stå stærkere, uanset om hun fortsætter på rådhuset efter sit nuværende vikariat eller skal videre.

- Jeg vil gerne have den uddannelse for at kunne blive her, for jeg har mest arbejdet inden for det private, inden jeg kom hertil som vikar, fortæller Gitte Biltriss, der er uddannet kontorassistent inden for staten.

Hun er sikret arbejde i sit nuværende vikariat i Team Job indtil juli 2019, hvor hun forventer at have tre hovedfag i hus på Center for Offentlig Kompetenceudvikling, Herlev, hvor hun er på skole en dag om ugen og laver lektier hjemme. Herefter mangler hun bifag, som kan tages på et halvt år, hvis hun stadig er ansat i kommunen.

- Det håber jeg, for jeg er ret glad for at være her. Arbejdet er spændende, og her er en god stemning. Jeg får super god støtte af kolleger og en god leder, så jeg ønsker virkelig at blive her, fortæller Gitte Biltriss.

Ikke to dage er ens

Hun er også glad for mødet med ledige, som hun tager imod, når de melder sig ledige og laver jobplaner for, når de skal i aktivering eller praktik, ligesom hun booker lokaler og kalender til rådgivernes samtaler med ledige.

- Ikke to dage er ens, og jævnligt må man lave om på det program, man ellers havde regnet med at lave den dag. Men det kan jeg lide, fortæller Gitte Biltriss.

Hun flyttede til Lejre Kommune i 2005, men stammer fra Roskilde, hvor hun tog tilløb til at blive kontorassistent på Handelsskolen, men herefter var på vaskeri, Roskilde Taxa og et elektronikfirma, der lukkede. Lige så uheldig var hun i et ingeniørfirma, hvor hun og chefen ellers havde aftalt at gå på pension samtidig.

- Men så døde han pludseligt, så jeg måtte finde et nyt job, fortæller Gitte Biltriss.

Indimellem har hun taget kurser for at holde sig ajour og blive dygtigere, og i 2015 fik hun foden inden for i Lejre Kommune som administrativ assistent i et vikariat og fik siden det nuværende vikariat, hvor hun håber at kunne blive på rådhuset.

For at støtte medlemmer i at få flere kompetencer har HK og andre fagforbund oprettet en fond, som medlemmerne kan søge tilskud i.

Fonden giver 80 procent af udgiften, nemlig undervisning og bøger, mens arbejdspladsen giver 20 procent i form af en fridag om ugen til at følge undervisningen.

Artiklen har været bragt i Dagbladet Køge, den 29. november 2018.

 

FAKTA

·       Fuld uddannelse til kommunom er tre obligatoriske fag, to valgfag og afgangsprojekt på akademiniveau 

·       Ni fagforbund står bag Den kommunale Kompetencefond 

·       Fonden kan yde 80 procent af uddannelsen: undervisning og bøger 

·       Arbejdsgivere kan yde 20 procent - fri til ugentlig skoledag og eksamen samt transport.

Mest Læste

Annonce