Vil du bestemme i din kommune

Om under et år skal vi igen vælge hvem der skal være i vores kommunalbestyrelse. Opgaverne og beslutningerne der skal træffes er mangeartet. Det er lidt forskelligt fra kommune til kommune.

Sponsoreret indhold

Der er typisk en styrelsesvedtægt der beskriver de områder som kommunalbestyrelsen træffer beslutninger om – du kan se et typisk eksempel fra Ringsted Kommune her.

Det drejer sig således om mange forskellige emner. De 2 tunge områder er ældre og børn. Det er der de områder med størst budget, men også med en statslig lovgivning, der i virkeligheden sætter de overordnede rammer. 

Bosætning og turisme fylder mindre budgetmæssigt, men har også væsentlig betydning, da de er store bidragsydere til det kommunale budget. 

Der er typisk 10-12 årlige møder i kommunalbestyrelsen, og inden da er sagerne behandlet i de nedsatte underudvalg. Arbejdet i kommunalbestyrelsen er lønnet, og man tjener i omegnen af 150.000 kr. om året, i i den 4-årige periode man bliver valgt til.

Hvis du gerne vil være med at træffe beslutninger i din kommune, så kan Byportalerne hjælpe dig med at komme ud til dine kommende vælgere. Læs mere om annoncering til KV21 her.

Du kan også få rådgivning fra deres medarbejder Johannes Lumholt, der har erfaring som kampagneleder fra tidligere valg, og kan rådgive om hvad der virker i en valgkamp.      

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer