Vil undgå ghettoregler: Tilbyder udsatte borgere penge for at flytte

Boligafdeling vil af med beboere på offentlig forsørgelse for at undgå at stemples som "hård ghetto".

Bestyrelsen i boligafdelingen, der hører under Brabrand Boligforening, vil betale borgere 50.000 kroner for at flytte fra Skovgårdsparken i Brabrand.

Det er vel at mærke kun borgere, der er på offentlig forsørgelse og ikke er under uddannelse, der vil få tilbuddet.

Området har i flere år været på regeringens liste over udsatte boligområdet. Hvis den også står der næste år, bliver den stemplet som "hård ghetto". 

Det vil betyde, at 60 procent af boligerne skal rives ned.


Det skriver dr.dk.

I øjeblikket er 41,1 procent af beboerne på offentlig forsørgelse, og målet er at komme under 40 procent, så man lever op til regeringens kriterier.

Det svarer til, at ti beboere skal flytte, hvis man skal undgå nedrivning.

Hvis det sker, kan man undgå en usikkerhed i fremtiden, forklarer direktør Keld Laursen fra Brabrand Boligforening.

- Skovgårdsparken har i realiteten ikke nogen reelle ghettoproblemer, men fordi man står på den liste, er der opstået en meget stor usikkerhed hos beboerne om, om deres bolig på et tidspunkt skal nedrives, siger han til DR P4 Østjylland.

Han fortæller, at en flytning hurtigt kan løbe op i 25.000-50.000 kroner. Derfor er beløbet realistisk, mener man i boligafdelingen.

Keld Laursen fortæller til TV Avisen, at fire personer har henvendt sig fredag eftermiddag.

Det er dog ikke alle beboere, der er lige begejstret. Yasmin Ayade, der er kommunikationsmedarbejder og i øjeblikket på barsel, bor i Skovgårdsparken, tror, at der vil komme en ubehagelig stemning.

- Det vil selvfølgelig skabe en negativ stemning blandt beboerne. Man afgrænser ligesom beboerne, der er på offentlig forsørgelse – hvorfor er det kun dem? siger hun ifølge DR.

Preben Sønderskov, der også bor i området, tror, at flyttetilskud kan skabe dårlig stemning mellem de 1400 beboere i Skovgårdsparken.

/ritzau/

Emneord: Ghettoliste, Ghettoer, Ghettoplan, Boligforeninger, Skovgårdsparken, 210918
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 24.09.18 Willy
  Det burde politikerne have forudset.

  Det jo ikke anderledes end I folkeskolen hvor all driller og mobber hinanden, denne gang er det selfølgelig politikerne der bruger deres rettigheder til at diskriminere med lov men sådan er Danmark bare.
  Jeg glæder mig til at høre en dansk politiker sig at Danmark er et samfund af ligestillede. For mange mennesker er det mission impossible at løft sig ud af sin samfunds gruppering og der er ingen hjælp at hente nogen steder.

  Det får mig til at tænke på al den ledelses debat vi har her I landet.
  Ledelse har kun et formål hvilket er at facilitere at andre kan gøre deres job uden at sabotere nogen andre på vejen og det gælder all fra sjakbajser til politikerne. Kan du innovere den?

 • 21.09.18 Tinne Stubbe Østergaard
  Det er dyrt at flytte!

  Jeg kendte en flygtningefamilie i Skovgårdsparken for mange år siden, der gerne ville flytte, men ikke havde råd. Der var nogle dysfunktionelle familier i nogle opgange, og familien ville gerne have ro og sikre børnene en god skolegang.

  Andre behøver jo ikke at få at vide, at en familie er på overførselsindkomst og har taget imod tilbuddet om tilskud til at flytte. Det sørgelige problem kan være, at Kommunen regner tilskuddet for en indkomst og trækker familien for beløbet i deres andre sociale ydelser...

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også