Vildsvin kan svømme udenom om grænsehegn

Vildsvin kan svømme udenom planlagt grænsehegn via Flensborg Fjord.

Miljøminister Esben Lunde Larsen vil tirsdag aften på et borgermøde i Tønder forsvare planerne om et vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse. Men nu viser det sig, at det planlagte grænsehegn er omsonst, skriver Flensborg Avis i sin tirsdags-udgave. For den uønskede indvandring kommer til at ske til vands.

– Man klasker et stort hegn op, men hele Flensborg Fjord, som faktisk er der, hvor der sker en indvandring, den er fuldstændig fri endnu, og der vil de kunne svømme henover. Den nordligste bestand af vildsvin i Slesvig-Holsten, de er østpå i Angeln og Gelting. De par kilometer som Flensborg fjord er bred, det ved man ganske udmærket fra andre steder, at det regner et vildsvin ingenting for, siger jæger Hans Kristensen fra Tønder til avisen.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

Ifølge jægeren minder planerne om et vildsvinehegn på den dansk-tyske grænse om den tillid politikerne i 1864 satte til, at Dannevirke kunne holde de tyske tropper ude. Han kritiserer planerne for at være unødvendige. Meningen med det planlagte 70 kilometer lange og halvanden meter høje vildsvinehegn, som regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at opføre ved den dansk-tyske grænse, er at holde vildsvin ude af Danmark af hensyn til dansk fødevareeksport.

Vildsvinehegnet er ikke kun ineffektivt på grund af Flensborg Fjord, det vil sige i det nordøstlige Slesvig-Holsten, hvor vildsvinene i forvejen befinder sig.

– Vest for motorvejen (A7, red.) kan man se, at der kommer da af og til et vildsvin, men sidste år i Nordfrisland var der to registreringer. Det ene vildsvin blev skudt og det andet blev påkørt – det er det. Så man sætter et hegn op på en lang strækning, hvor det er totalt unødvendigt. Selvfølgelig kan det ske, at der kommer et vildsvin trissende den vej – det kan ingen afvise. Men det vil aldrig blive et problem. Det er fagligt udokumenteret, at det er nødvendigt med et hegn, forklarer Hans Kristensen.

Hele historien i Flensborg Avis 

 

 

 

 

Emneord: Flensborg Avis, Vildsvinehegn, Esben Lunde Larsen, Hans Kristensen, Tønder Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også