Foto: Peter Sørensen

Vilhelmsen: Min afgang bliver ny start for SF

SF er i dyb krise, erkender Vilhelmsen efter meddelelsen om, at hun træder tilbage og SF er ude af regeringen

- Da jeg overtog formandsposten i SF, havde jeg en formodning om, at det ville blive en hård opgave. Jeg afslører nok ikke for meget ved at sige, at det blev det.

Det erkender Annette Vilhelmsen på et pressemøde i partiets gruppeværelse, hvor hun torsdag har meddelt, at hun trækker sig som formand, og at SF forlader regeringen.

- Det har været et ganske dramatisk døgn. I går på landsledelsesmødet blev det ganske klart, at det ikke var muligt at samle partiet, hvilket jeg ellers var blevet valgt på. 

- Der var flertal i landsledelsen for at stemme sammen med regeringen. Men jeg må konstatere, at der er stor uenighed i folketingsgruppen, siger Annette Vilhelmsen.

Hun vedstår, at SF ligner et parti i meget store vanskeligheder:

- Nogle siger, at SF er et parti i dyb krise. Ja, at partiet sågar kæmper for sin overlevelse. Til det vil jeg sige, at SF står over for store udfordringer. Denne situation kan blive muligheden for en ny start for SF, siger Annette Vilhelmsen.

For hendes beslutning betyder ikke afslutningen på SF som parti, mener hun:

- Jeg vil gerne sige i dag: Der var et SF før mig, der har været et SF under mig, og der vil også være et SF efter mig.

Annette Vilhelmsen mener, at det er "uomtvisteligt", at SF har gjort en markant forskel i regeringen, selvom vi måske ikke altid har været rigtig dygtige til at fortælle om det".

Hun fremhæver blandt andet, at SF har været med til at gennemføre togfonden, en tidlig indsats for udsatte børn, og afskaffelse af fattigdomsydelserne.

- Nogle vil nok spørge mig, om jeg ville gøre det igen. Ja, det ville jeg, siger Annette Vilhelmsen, der kun fik 15 måneder som partiformand.

Hun fastslår, at hun fortsætter som menigt medlem af SF's folketingsgruppe, og at SF vil være parlamentarisk grundlag for Helle Thorning-Schmidts (S) regering.

Dermed behøver Helle Thorning-Schmidt ikke gå af og udskrive valg.

/ritzau/

Emneord: SF, Anette Vilhelmsen, Regering
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 26.08.14 Politik
  Finanslovforslag 2015: Flere job

  Selvom det går fremad med dansk økonomi er vi ikke helt ude af krisen endnu. Derfor skubber regeringen forsat bag på økonomien blandt andet ved at fastholde det historisk høje niveau for offentlige investeringer i fx nye veje og broer, opførsel af nye supersygehuse eller renovering af skoler. Og beskæftigelsen er på vej op.

 • 26.08.14 Velfærd
  Finanslovforslag 2015: Bedre velfærd

  Med forslaget til finanslov prioriterer regeringen den fælles velfærd. Der er blandt andet afsat penge til et massivt løft af behandling af kræft og kroniske sygdomme, og der over 2 mia. kr. til psykiatrien. Her kan du læse mere om regeringens fokus på mere velfærd.

 • 26.08.14 Velfærd
  Forslag til finanslov: Et stærkere fællesskab

  Bedre velfærd, flere job og styr på økonomien. Det er nøgleordene for regeringens forslag til finanslov for 2015.