VIVE skal have ny direktør: Bech vil være professor

Mickael Bech forlader direktørstolen i VIVE for at blive professor i sundhedsledelse på Aarhus Universitet.

Med Mickael Bech i spidsen har VIVE markeret sig som et anerkendt forsknings- og analysecenter, der bidrager med væsentlig viden til velfærdssamfundet og den offentlige sektor. Men et stærkt ønske om at vende tilbage til det forskningsfaglige får nu Mickael Bech til at skifte direktørposten i VIVE ud med et professorat på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet pr. 1. september.

Få overblik fra DenOffentlige

DenOffentlige er nyheder, debat og videndeling uden betalingsmur

Prøv vores nyhedsbrev og bliv opdateret på Danmarks udvikling og udfordringer hver dag.  

VIVEs bestyrelsesformand Nina Smith er ked af at skulle sige farvel til Mickael Bech:

- VIVE er kommet rigtig godt fra start, og Mickael har spillet en helt afgørende rolle i at få etableret VIVE som en stærk organisation. Han har sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne skabt en god fusionsproces, hvor det er lykkedes at bygge videre på styrkerne fra de tidligere to organisationer KORA og SFI. Centret har allerede i dets første leveår sat dagsorden på en række områder, og jeg ser store perspektiver for VIVE fremadrettet.  Jeg er meget ked af at sige farvel til Mickael, men omvendt har jeg også stor forståelse for Mickaels ønske om at vende tilbage til forskningen. VIVEs bestyrelse takker Mickael for en meget dedikeret og vellykket indsats som direktør for VIVE, og vi ønsker Mickael held og lykke i den nye stilling, siger Nina Smith. 

Mediefællesskabet DenOffentlige

DenOffentlige bliver skabt sammen med dig, der tager medansvar for samfundets udvikling. Vi kalder os for et mediefællesskab og du kan være med. Bliv medlem af fællesskabet og vær med til at præge samfundets udvikling gennem debat, videndeling, cases og nyheder. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere om hvordan vi virker her.

Mickael Bechs farvel til direktørposten handler udelukkende om, at han ønsker at komme tættere på forskningen igen.

- Jeg savner at have fingrene nede i det faglige, og jeg glæder mig til at vende tilbage til min egen forskning og til undervisning. Men det bliver vemodigt at sige farvel til alle de dygtige medarbejdere i VIVE, som med stor succes bidrager med aktuel viden til gavn for samfundet, siger Mickael Bech.

Stillingen som direktør bliver opslået, og VIVEs nuværende udviklingsdirektør Mette Deding konstitueres som direktør for VIVE fra 1. september. 

- Vi fortsætter med de planer og visioner, der allerede er lagt, og jeg vil sikre, at organisationen fortsætter den gode udvikling, som er i fuld gang, siger Mette Deding.

Emneord: VIVE, Forskning, Sundhedsområdet, Mickael Bech, Sommer 2018, Nina Smith, Mette Deding
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Sundhed
  PTSD blandt fængselsbetjente: Vi har brug for politisk handling nu

  PTSD-problemet har været syltet alt for længe, vi har brug for politisk handling nu. Det er budskabet fra Fængselsforbundet i forlængelse af Justitsministeriets nye rapport, som er udarbejdet af VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd.

 • 25.06.19 Sundhed
  EU-guld til sund erhvervsklynge

  Danmark er førende inden for samarbejde mellem erhvervsliv og det offentlige, når der skal udvikles ny teknologi. Flere danske klyngeorganisationer har modtaget EU-kommissionens guldcertifikat for at fremme sundhed gennem samarbejde.

 • 12.06.19 Ledelse
  Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv

  Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance. Anbefalingerne er et supplement til arbejdet i regeringens Stresspanel, siger forskerne.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.