Vordingborg Kommune vil arbejde sig væk fra bundplacering

Vordingborg Kommune er på trods af mange nye initiativer på erhvervsområdet placeret i bunden af Dansk Industris årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Borgmester Knud Larsen ærgrer sig over, at kommunens indsatser for at forbedre forholdene for erhvervslivet endnu ikke er slået igennem i undersøgelsen.

Vordingborg Kommune har det seneste år arbejdet målrettet på at forbedre forholdene for de lokale virksomheder. Denne indsats har blandt andet resulteret i, at Vordingborg Kommune var placeret i top 10, da Dansk Byggeri i juni måned offentliggjorde deres årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed.

 Indsatsen over for erhvervslivet er derimod ikke slået igennem i Dansk Industris årlige undersøgelse af det lokale erhvervsklima i kommunerne, som blev offentliggjort i dag. Her får Vordingborg Kommune stadig en bundplacering. Det ærgrer borgmester Knud Larsen: ”Det er mildest talt ikke nogen rar placering og det er meget ærgerligt, især da vi i dag ellers oplever et rigtigt godt og positivt samarbejde med vores lokale erhvervsliv. Men vi må erkende, at vores indsatser desværre ikke har nået at få den store effekt, inden DI’s medlemmer blev spurgt i foråret. Der er ingen tvivl om, at det kræver et langt sejt træk at ændre på de ting, som DI’s undersøgelse vægter højt. Men vi er fast besluttet på at fortsætte og udvide det arbejde, som vi allerede har igangsat, og så regner vi med, at de positive tilbagemeldinger, som vi får fra erhvervslivet, slår igennem i DI’s undersøgelse næste år” siger Knud Larsen.

Borgmesteren anerkender resultaterne både fra DI og Dansk Byggeri, men peger samtidig på problemet i, at forskellige målinger viser noget forskelligt. ”Det siger et eller andet om, at man jo også ofte får svar, som man spørger, og det gør det mere vanskeligt for kommunerne at navigere efter resultaterne. Måske var det på tide, at vi for alle parters skyld fik udviklet et mere objektivt indeks fx via Erhvervsfremmestyrelsen” foreslår borgmesteren. Han glæder sig dog over, at begge undersøgelser har vist, at alle kommunerne i øjeblikket har stort fokus på at forbedre forholdene for erhvervslivet til gavn for det danske erhvervsliv samlet set.

 

Uddybende fakta om DI’s undersøgelse:

DI’s undersøgelse viser, at Vordingborg Kommune har forbedret sig markant på tre områder:

1.      Kompetent og hurtig sagsbehandling (nr 85 i 2013 til 59 plads i 2014).

2.      Byggesagsgebyrer (nr 79 i 2013 til 35. plads i 2014)

3.      Dialogen mellem erhvervslivet og kommunes politikere (nr. 94 i 2013 til 66 plads i 2014)

 

Fakta om erhvervsklimaet i Vordingborg Kommune:

Det har Vordingborg Kommune gjort for at forbedre forholdene for det lokale erhvervsliv:

·         Oprettet et erhvervsudvalg, som har fokus på forholdene for de lokale virksomheder

·         Oprettet selvstændigt udviklingsselskab for erhvervsområdet – Vordingborg Erhverv

·         Afsat 5 mio. kr. øremærket til erhvervsfremmende indsatser

·         Vedtaget ny vision, hvor erhvervslivet er et helt centralt fokusområde

·         Afsat 21 mio. kr. til byggemodning af velbeliggende erhvervsgrunde på motorvejen mod Tyskland (Femern Belt forbindelsen)

·         Rykket op blandt landets hurtigste sagsbehandlingstider på miljøgodkendelser

·         Gennemført markant forbedring af sagsbehandlingstiden for byggesager

·         Nedsat vandafledningsafgiften fra  52,50 kr. til ca. 40 kr. pr. m3

·         Evnet at bidrage til at fastholde Bisca – og dermed undgået udflytning af en stor dansk produktionsvirksomhed til Polen.

·         Fastholdt en dækningsafgift på 0 for de lokale virksomheder.

Emneord: Erhvervsklima, Erhvervsklimaundersøgelse, Erhverv, Erhvervsvenlighed
Vordingborg Kommune på DenOffentlige.dk Vordingborg Kommune
Aktivitet: Artikler: 9 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.03.15 Politik
  Bornholms erhvervsklima skal op i den bedste halvdel

  I de kommende uger udsender Dansk Industri spørgeskemaer til deres medlemmer for at tage temperaturen på klimaet for erhvervslivet på Bornholm. Erhverv- og beskæftigelsesudvalget har sat som mål, at regionskommunen i år skal op i den bedste halvdel. Ambitionen styrkes af, at én indgang til erhvervslivet på Bornholm nu er en realitet. De første konkrete resultater er begyndt at vise sig.

 • 20.11.14 Infrastruktur
  Danmark er det 4. bedste iværksætterland i verden

  Det årlige internationale iværksætterindeks GEDI placerer nu Danmark som verdens fjerde mest attraktive land for iværksættere.

 • 10.09.14 Politik
  Store erhvervspotentialer i Rudersdal

  Rudersdal Kommunes erhvervsområder har både store potentialer, men også udfordringer. Det viser en ny analyse fra Cowi, der lægger op til at invitere virksomhederne med til udvikling af kommunens erhvervsområder.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Gribskov vil styrke dialogen med erhvervslivet

  Dansk Industri (DI) offentliggjorde onsdag sin årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner, Lokalt Erhvervsklima 2014. Gribskov Kommune har fået en kedelig placering i den helt lave ende. Og det er man overrasket over på Rådhuset, da andre analyser, fra f.eks. Dansk Byggeri viser et helt andet billede.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Køge rykker fortsat som erhvervsvenlig kommune

  For fjerde år i træk er Køge Kommune gået frem i DI’s store erhvervsklimaundersøgelse, og ligger nu på en 18. plads ud af 96 kommuner. ”Det er et fint resultat, men vi går selvfølgelig målrettet efter at gøre det endnu bedre”, lyder det fra borgmester Flemming Christensen.