Vores egen skyld?

Hvis samfundets forventninger til dig konstant er negative, hvordan skal du så nogensinde bryde ud?

Forestil dig, at du gennem hele din barndom bliver kaldt for uromager, bandit, samfundsnasser, kriminel, bandemedlem… 
 
Hvad tror du så, du ender op med at blive? 
 
’Man bliver hvad man spiser’, lyder sloganet. Ja, men man har altså også tildens til at blive, hvad samfundet gennem en årrække, har prædikeret du skulle blive.
 
Gennem hele min opvækst, har jeg oplevet på egen sjæl, hele tiden at være blevet fortalt hvor uduelig jeg var. Intet jeg gjorde, var godt nok. Når man har hørt dette længe nok, så bliver det også ens egen fortælling om sig selv. Jeg er grim, tyk, dum, ingen gider mig, jeg bliver aldrig til noget….
 
Med ovenstående i bagtankerne, prøv så at forestille dig, at være barn fra Vollsmose.
 
Prøv at forestil dig, at være barn i Vollsmose der, udover at skulle leve op til samfundets fortælling om sig selv, heller ikke er så heldig som jeg, at komme i kontakt med lige netop dét menneske, der forstår at indgyde lidt tillid tilbage i dig. 
 
Hvor tror du så, du selv ville ende henne? 
 
Når vi, som samfund, hele tiden bliver ved med at fastholde den fortælling om et enkelt område, er vi så ikke selv en del af problemet?
 
Tag ansvar. Vores børn og unge, uanset etnisk herkomst, fortjener det sgu! 
 
Kh Mette
Emneord: Mette Rahbek
Mette Rahbek på DenOffentlige.dk 43 år, fra Odense og folketingskandidat for Alternativet Fyn.   Mine første erfaringer som kandidat høstede jeg ved KV17 i Odense, hvor 387 fantastiske mennesker valgte at sætte deres X ved m...
Aktivitet: Artikler: 13 | Kompetenceområder: 7

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 28.05.20 Social
  Digitale samtaler med ledige bør gøres permanente

  Ases administrerende direktør, Karsten Mølgaard Jensen, glæder sig over, at ledige igen kan få støtte til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, men peger samtidig på en forspildt mulighed, nemlig at det digitale kontaktforløb med de ledige har udløbsdato den 1. oktober og ikke med det samme bliver gjort til en permanent mulighed.

 • 26.05.20 Social
  Sådan forbinder man landets udsatte boligområder bedre med de omkringliggende byområder

  Hvordan forbinder man landets udsatte boligområder bedre med de omkringliggende byområder? Det er der i disse år stort fokus på. Ét greb kan være etablering af nye attraktive faciliteter og relevante aktiviteter i de udsatte boligområder, som kan tiltrække brugere fra lokalområdet og resten af byen til boligområderne.

 • 18.05.20 Social
  Efter nye afsløringer: Botilbudsområdet bør endevendes

  De penge, kommunerne hvert år betaler til private bo- og opholdssteder skal bruges til at sikre den bedst mulige kvalitet for udsatte borgere. Ikke til at sikre ejernes dyre livsstil.

 • 23.04.20 Social
  FOA: Kæmpe sejr - COVID-19 anerkendes som arbejdsskade

  I en ny vejledning fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring anerkendes corona-virus som en arbejdsskade og målgruppen for anerkendelse udvides. Vigtigt, at medarbejdere ikke også skal frygte for manglende erstatning i en i forvejen svær situation, mener FOA-formand Mona Striib.

 • 21.04.20 Social
  Dansk Ungdoms Fællesråd: Sommeren 2020 er afgørende for det danske foreningsliv

  Sommeren plejer at være foreningernes højsæson. En sæson, hvor foreningslivet får sit boost, hvor de frivillige motiveres til det arbejde, de laver resten af året, hvor den årlige indkomst sikres, og hvor tusindvis af børn får årets oplevelse. Men hvordan bliver sommeren 2020?