Voxmeter måling: Alternativet scorer højeste opbakning siden valget

Var der valg nu, ville Uffe Elbæks parti kunne høste 14 mandater. Det er en markant fremgang siden valget. Se styrkeforholdet netop nu.

Alternativet ligger til den højeste andel af stemmerne nogensinde, viser en måling, Voxmeter har foretaget for Ritzau. Otte procent af vælgerne svarer, at de ville stemme på Uffe Elbæks parti, hvis der var valg nu.
 
Ved valget i juni fik partiet 4,8 procent og ni pladser i Folketinget. Med det nuværende niveau ville partiet få 14 mandater. 

Det er det højeste, Voxmeter har målt Alternativet til og også over de 6,9 procent, partiet ligger til i det vægtede gennemsnit af målinger i Ritzau Index.

Fremgangen glæder naturligt nok partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist. Han er overbevist om, at det skyldes, at vælgerne har taget Alternativets politiske analyse til sig.
 
- Vi tror ikke på ideologi. Vi er et værdibaseret parti, siger Rasmus Nordqvist,
 
- Vi er meget glade for opbakningen, men også ydmyge, tilføjer han.
 
Der er ifølge Voxmeters måling ingen andre partier, der har bevæget sig så meget som Alternativet siden valget. Venstre og Dansk Folkeparti er gået tilbage med henholdsvis 1,5 og 1,3 procent, mens De Konservative fortsat står til at blive Folketingets mindste parti.
 
De konservative tropper kan kun mønstre 2,9 procent af stemmerne, hvilket er tæt på det laveste niveau siden valget i juni, hvor partiet fik 3,4 procent og seks mandater. Med den aktuelle måling ligger partiet til et mandat mindre.
 
Ses der på de politiske blokke, hvor Alternativet og Radikale regnes med som røde partier, har rød blok opbakning fra 50,5 procent af vælgerne.
 
Den statistiske usikkerhed i Voxmeters måling er på 2,7 procentpoint for det største parti, Socialdemokraterne, der ligger til 25,8 procent af stemmerne. For Alternativet er usikkerheden 1,7 procentpoint og for Konservative er den 1,0 procentpoint.
 
FAKTA: Sådan er styrkeforholdet i dansk politik lige nu
Alternativet er partiet med størst fremgang, mens De Konservative nærmer sig spærregrænsen i ny meningsmåling.
Rød blok ville få 51,6 procent af stemmerne, mens 48,4 procent af vælgerne ville stemme på et parti i blå blok, hvis der var valg i dag. I hvert fald hvis man skal tro den seneste politiske meningsmåling fra Voxmeter.
 
Se her, hvordan stemmerne ifølge målingen fordeler sig på de enkelte partier:
 
(tal i parentes henviser til resultatet ved folketingsvalget 18. juni 2015)
 
* Socialdemokraterne: 25,8 procent / 45 mandater (26,3 procent)
 
* De Radikale: 5,1 procent / 9 mandater (4,6 procent)
 
* De Konservative: 2,9 procent / 5 mandater (3,4 procent)
 
* Socialistisk Folkeparti: 4,4 procent / 8 mandater (4,2 procent)
 
* Liberal Alliance: 7,1 procent / 12 mandater (7,5 procent)
 
* Kristendemokraterne: 0,6 procent / 0 mandater (0,8 procent) 
 
* Dansk Folkeparti: 19,8 procent / 35 mandater (21,1 procent)
 
* Venstre: 18,0 procent / 32 mandater (19,5 procent)
 
* Enhedslisten: 8,3 procent / 15 mandater (7,8 procent)
 
* Alternativet: 8,0 procent / 14 mandater (4,8 procent)
 
* Øvrige: 0,0 procent / 0 mandater (0,0 procent)
 
Fakta om målingen: Voxmeters politiske meningsmåling er lavet på baggrund af telefoninterview med 1025 repræsentativt udvalgte personer, der er 18 år eller ældre. Målingen er foretaget fra 11. april til 16. april 2016.
 
Der er en statistisk usikkerhed på 0,5 til 2,7 procentpoint for de enkelte partier og 3,1 procentpoint for opgørelsen i blokke.
 
Kilde: Voxmeter
 
/ritzau/
Emneord: Voxmeter, Meningsmåling, Alternativet, Rasmus Nordqvist
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 07.12.18 Velfærd
  Måling: 8 ud af 10 bakker op om menneskerettighederne

  Ny meningsmåling fra Amnesty International viser, at danskerne mener, at der skal være grundlæggende rettigheder for alle

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 04.01.16 Velfærd
  Ældre på plejecentre og i egen bolig er tilfredse med hjælpen

  Mere end 8 ud af 10 ældre, der bor på plejehjem eller i plejebolig, er tilfredse med den hjælp, de får. Tilfredsheden er også høj blandt ældre, der modtager hjemmehjælp i egen bolig. Det viser en ny undersøgelse, som Sundheds- og Ældreministeriet og KL offentliggør i dag.

 • 13.05.11 Velfærd
  Fire ud af fem ældre vil have frit valg af plejebolig

  Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 78 procent af de ældre ønsker frit valg af plejebolig. Det er syv procent flere end sidste år. Dansk Erhverv: det er en udvikling vi skal støtte med mangfoldighed i tilbuddene. Fire ud af fem ældre ønskede selv at vælge plejebolig i 2010. Det viser helt nye tal fra Danmarks Statistik. Samtidig er ventetiden på plejehjem faldet, og kun 6 kommuner overholder ikke ventetidsgarantien på 60 dage. Det er en forbedring i forhold til sidste år.