Wall Streets sværvægter slår hårdt ud efter Donald Trump

Topchefen for Goldman Sachs lægger i modsætning til sine kolleger ikke fingrene imellem i kritik af Trump.

Investeringsbanken Goldman Sachs fordømmer som det første firma på Wall Street nu også præsident Donald Trumps ordre om, at rejsende fra adskillige lande med en overvejende muslimsk befolkning skal nægtes adgang til USA.

Trump indførte reglen med omgående virkning fredag. Siden er kritikken haglet ned over præsidenten. Både fra politikere i ind- og udland samt fra organisationer og store amerikanske virksomheder. 

I en indtalt besked rundsendt på mail til medarbejdere i Goldman Sachs understreger topchefen Lloyd Blankfein, at mangfoldighed er kendetegnende for Goldmans succes. 


Han advarer desuden om, at hvis Trumps ordre om et midlertidigt indrejseforbud bliver gjort permanent, kan det skabe "forstyrrelser" for banken og dens personale.

- Dette er ikke en politik, vi støtter. Og jeg vil gerne bemærke, at den allerede er blevet udfordret i en føderal domstol, og at dele af ordren er blevet forbudt i det mindste indtil videre, siger Blankfein i lydbeskeden. 

Goldman Sachs anses for at være en af de mest indflydelsesrige finansvirksomheder i USA.

Topcheferne for teknologigiganter som Apple, Facebook og Google har også kritiseret Trumps stramning af immigrationsreglerne. 

Men andre dele af amerikansk erhvervsliv har været mere forsigtige med at kommentere den kontroversielle sag og kritisere Trumps politik. 

Muligvis af frygt for at fremprovokere modreaktioner fra Det Hvide Hus, skriver Reuters. 

Flere af USA's storbanker har i forsigtige vendinger omtalt indrejseforbuddet, men ikke som Goldman Sachs taget klart afstand fra det.

Den administrerende direktør for Bank of America, Brian Moynihan, har i et internt notat således meddelt, at banken "nøje holder øje med" forbuddets konsekvenser. 

Donald Trump har for øvrigt hentet flere topmedarbejdere hos netop Goldman Sachs. 

Blandt andre Gary Cohn, der blev omtalt som kronprins og favorit til at afløse Lloyd Blankfein. 

Cohn blev i december udpeget til at lede Det Nationale Økonomiske Råd i Det Hvide Hus. 

/ritzau/Reuters

Emneord: Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, Donald Trump, USA, Udland, Immigration, 310117
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 31.01.17 Velfærd
  Forskning i bedre livskvalitet for ældre

  Større livskvalitet for aktive ældre gennem velfærdsinnovation er et af hovedtemaerne i et nyt stort innovationsfondsprojekt, hvor University College Sjælland er partner.

 • 30.11.15 Bæredygtighed
  Danmark med i præsident Obamas ”Mission Innovation”

  USA med præsident Obama i spidsen har taget et ambitiøst internationalt energiforskningsinitiativ, hvor 20 lande – herunder Danmark – forpligter sig til en markant forøgelse af midlerne til energiforskning over en femårig periode. Zuckerberg, Branson, Soros og Bill Gates er blandt de private deltagere.