WHO: 10% af verdens befolkning kan have været smittet med coronavirus

Administrerende direktør i WHO har udtalt, at det er Verdenssundhedsorganisationens bedste skøn, at ca. 1 ud af 10 mennesker over hele Verden, der har været eller er smittet med coronavirus. Det tal er mere end 20 gange højere end det bekræftede antal af smittede.

 
”Sygdommen fortsætter med at sprede sig. Antallet af smittede er stigende i mange dele af verden,” udtalte Michael Ryan til et særligt møde, hvor WHOs 34 medlemmer af en særlig COVID-19-gruppe var tilstede. "Vores nuværende bedste skøn fortæller os, at omkring 10 procent af den globale befolkning muligvis er blevet inficeret af denne virus." Det skriver nyhedsbureauet AP.
 
10 procent af Verdens befolkning er et væsentlig større tal end det officielle tal fra John Hopkins University. Faktisk er WHOs bedste skøn op til 20 gange større end de officielle tal. Med 10 procent af Verdens befolkning vil ca. 760 millioner personer have været smittet, men John Hopkins University har lige nu registreret omkring 35 millioner på verdensplan. Selvom mange eksperter har udtalt, at smittetallet er større end det officielle, så er den nye melding fra WHO overraskende.
 
Selvom man kunne tro, at et større antal smittede ville give anledning til en mere positiv Verdenssundhedsorganisation, så er det dog ikke tilfældet. Michael Ryan brugte sin taletid på at advare om, at pandemien stadig truer størstedelen af Verden. Derfor opfordrede han til, at man hele tiden skulle være på forkant med pandemien og undertrykke smitten for at redde liv. WHO har påpeget at der dermed stadig er 90% af Verdens befolkning, der ikke har været smittet, og det derfor er strengt nødvendigt at tage sine forholdsregler. 
 
Hvis samme målestok er sand for Danmark, så vil det svare til, at ca. 600.000 mennesker har haft sygdommen allerede. De officielle tal er på ca. 30.000 personer. Umiddelbart skulle man tro, at en faktor 20 i antallet af smittede ville betyde, at dødeligheden af virussen ville styrtdykke og at man derfor kunne slappe lidt af i forhold til COVID-19. Det var dog ikke det budskab, der kom frem på mødet. 
 
I stedet udtalte Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus, at "pandemien understreger den grundlæggende betydning af at investere i folkesundhed og primær sundhedspleje.” Ligesom der generelt var opbakning til den øgede smitteovervågning, der er igangsat verden over.
 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer