Direktøren i Wonderful Copenhagen gennem over 20 år, Lars Bernhard Jørgensen, trækker sig fra sin stilling som følge af Eurovision-skandalen.

Wonderful Copenhagen-direktør trækker sig efter skandale

Eurovision-skandalen får direktøren i Wonderful Copenhagen til at trække sig. Også bestyrelsen skal skiftes ud

Direktøren i Wonderful Copenhagen gennem over 20 år, Lars Bernhard Jørgensen, trækker sig fra sin stilling som følge af Eurovision-skandalen. 

Det oplyser bestyrelsesformand for turismefonden Peter Højland.

Læs også: Portræt: Eurovision blev turistchefens Waterloo

Samtidig stiller ni ud af 10 bestyrelsesmedlemmer deres mandat i bestyrelsen til rådighed. Dermed håber ledelsen i Wonderful Copenhagen at "genskabe fokus på turismearbejdet", står der i en pressemeddelelse fra fonden.

- Vi mener, at det er hensigtsmæssigt for at reetablere omdømmet for Wonderful Copenhagen og genskabe legitimiteten og tilliden til organisationen, at vi fornyer organisationen, siger Peter Højland til Ritzau.

Bestyrelsesformanden lægger ikke skjul på, hvem der har forfattet planen om udskiftning i den øverste ledelse af fonden.

- Det har jeg selvfølgelig. Jeg er kommet ind udefra og har kigget på organisationen. Den her plan, der er lagt, er en plan, jeg har udarbejdet, siger han.

Beslutningen om at også skifte ud i bestyrelsen er ikke en erkendelse af, at bestyrelsen ligeledes har begået fejl, mener Peter Højland.

- Nej, det er en kollektiv beslutning, der skal sikre, at vi får vores gode omdømme tilbage, siger han.

FAKTA: Stor udskiftning efter Eurovision-skandale
Wonderful Copenhagen skal have ny direktør og ny bestyrelse efter det store underskud ved Eurovision.

Skandalen om det kolossale underskud ved Det Internationale Melodi Grandprix, i folkemunde kendt som Eurovision, har nu fået massiv konsekvenser i Wonderful Copenhagen:

* Administrerende direktør Lars Bernhard Jørgensen stopper, når der er fundet en afløser. Det sker på baggrund af en "fælles indstilling" fra bestyrelsesformand Peter Højland og direktøren selv til bestyrelsen.

* Ni ud af 10 bestyrelsesmedlemmer "stiller deres mandat til rådighed". Formand Peter Højland vil nu gå i gang med at sammensætte en ny bestyrelse.

* Den kommende direktør skal blandt andet se nærmere på Wonderful Copenhagens ledelsesstruktur og organisation. Målet er at sætte fokus på "turismearbejdet".

* Bestyrelsesformand Peter Højland meddeler desuden, at han har afleveret en redegørelse til formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

* Folketingets statsrevisorer har tidligere opgjort bruttoudgifterne til Eurovision til 334 millioner kroner. I dette beløb er eksempelvis indtægterne fra showet ikke modregnet.

* Wonderful Copenhagens projektselskab har haft udgifter for 137 millioner kroner mod et oprindeligt budget på 34,6 millioner kroner.

* For at begrænse de økonomiske skader donerede Region Hovedstaden og Wonderful Copenhagen hver ekstra 4,3 millioner kroner, allerede inden showet skulle afholdes. Københavns Kommune har givet ekstra 8,7 millioner kroner. Dertil kommer indtægterne fra showet.

* Region Hovedstaden har også bevilget et ekstraordinært driftstilskud på 46 millioner kroner til Wonderful Copenhagen, der skal dække en del af underskuddet.

* Wonderful Copenhagen skal efter planen betale de 46 millioner kroner tilbage via reduktion i regionens grundtilskud til turismeorganisationen over de kommende syv år.

Kilde: Wonderful Copenhagen

 

 

Emneord: Eurovision, Wonderful Copenhagen, Direktion, Bestyrelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også