Wonderful Copenhagen vælger ny midlertidig formand

Per Seerup bliver ny bestyrelsesformand for Wonderful Copenhagen, men det er kun en midlertidig løsning.

Wonderful Copenhagen har fået ny midlertidig bestyrelsesformand. Det bliver den nuværende næstformand Per Seerup (S), der overtager posten, efter at Michael Metz Mørch har trukket sig som formand for turismeorganisationen som følge af Eurovision-skandalen.

Det rapporterer TV2 News, efter at bestyrelsen i Wonderful Copenhagen har holdt et tre timer langt bestyrelsesmøde mandag eftermiddag.

På den lange bane ønsker bestyrelsen dog, at en erhvervsmand skal have posten, og den konstituerede bestyrelsesformand skal nu ud og finde vedkommende.

Bestyrelsen i Wonderful Copenhagen har samtidig besluttet selv at dække de 12 millioner kroner af det 58 millioner kroner store underskud, som turismeorganisationen stod tilbage med efter Eurovision-sangdysten.

De resterende 46 millioner kroner håber man, at Region Hovedstaden vil dække, hvilket skal godkendes på et regionrådsmøde tirsdag.

Pengene, der ventes givet som et lån, vil Wonderful Copenhagen afdrage over de kommende syv år, siger den nye bestyrelsesformand til TV2 News.

Socialdemokraten Per Seerup er også medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden og skal derfor tirsdag selv være med til at godkende, at regionen låner Wonderful Copenhagen de 46 millioner kroner. 

Samlet set blev Eurovision-sangdysten på Refshaleøen en dyr affære, der kom til at koste 77,4 millioner kroner mere end budgetteret. 

Der var oprindeligt regnet med 34,6 millioner kroner, men Eurovision kom til at koste hele 112 millioner kroner, hvilket var mere end tre gange så dyrt som forventet.

/ritzau/

Emneord: Wonderful Copenhagen, Eurovision
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også