Foto: Shutterstock

"Yderst alvorlig": Kontakttallet stiger igen

Nu stiger kontakttallet, bekræfter sundheds- og ældreministeren

Tirsdag har der været møde i coronafølgegruppen. 

Det startede klokken 12 og først på eftermiddagen forlyder det, at gruppen - der består af sundhedsordførerne fra Folketingets partier - mødes igen klokken 16, hvor de skal diskutere en eventuel forlængelse af de for nuværende gældende restriktioner. 

Knapt er mødet hævet, før sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) deler en alvorlig nyhed på Twitter. 

Hver uge udregnes kontakttallet, der fortæller,hvordan epidemien akuelt opfører sig. Når tallet er mindre end 1.0, så aftager epidemien, hvis det er på 1.0, så står epidemien i stampe, men hvis det er højere end 1.0, så er epidemien i udvikling.

"Yderst alvorlig"

I sidste uge var kontakttallet 0,9, hvilket betyder, at epidemien var svagt aftagende. Det er dog ikke tilfældet i denne uge, fortæller sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke. 

"SSI har i dag udregnet kontakttallet til at være 1,2," skriver Heunicke og tilføjer: 

"Tallet har større usikkerhed pga. variationer i antal testede i julen."

I samme opslag understreger sundheds- og ældreministeren, at han mener den aktuelle situation i Danmark er meget alvorlig. 

"Vi har et for højt smittetryk og sammenlagt med høj positivprocent, stigende indlæggelsestal og flere dødsfald er situationen yderst alvorlig."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne