Zornig glæder sig over valgdeltagelse i Lolland kommune

Med en stigning på 9 procentpoint er valgdeltagelsen på Lolland hele 73,6 pct. Det er en massiv fremgang i forhold til det seneste kommunalvalg, hvor stemmeprocenten endte på 64,5 pct. I Lolland kommune har kampagnen ”Stemmer på Kanten” været stærkt repræsenteret for at hæve stemmeprocenten blandt socialt udsatte.

Initiativtager og frontfigur for Stemmer på Kanten, Lisbeth Zornig Andersen, tror og håber at kampagnen har bidraget til den højere valgdeltagelse. ”Jeg synes det er fantastisk at borgerne på Lolland har søgt indflydelse på deres kommune, og det er glædeligt at de har sat krydset for den indflydelse”, siger den tidligere børnerådsformand, der er opvokset på Lolland.

Hun er glad for tallene, som hun mener tyder på, at Stemmer på Kanten og andre gode initiativer har hjulpet til at øge interessen for at stemme.

Regionsleder for Sydhavsøerne, Bettina Smed, tror ligeledes på, at kampagnen har haft en effekt:” Når vi er ude på værtshuse eller væresteder, så har vi kunne gøre folk tale og diskutere om hvor vigtigt det er at stemme, og efter dette resultat tror jeg for alvor på, at det har haft en effekt”, siger Bettina. Sammen med de frivillige på Lolland har Bettina afholdt værtshusdebatter, vælgermøder og dør-til-dør aktioner, for at få flere til at stemme.

Plakat-effekten

Lolland kommune var en af de få kommuner, hvor Stemmer på Kantens fik afslag på at hænge plakater op med ambassadører for kampagnen. På plakaterne er blandt andet Peter Mygind og Linse Kessler, der sammen med 10 andre ambassadører har stillet op med demokratiske budskaber, for at sætte fokus på kommunalvalget.

Afslaget fra valgudvalget i Lolland kommune skabte røre iblandt borgerne, der i vid udstrækning tog sagen i egen hånd og hængte plakaterne op på alternativ vis – i butiksvinduer og på privat ejendom. Afslaget var begrundet med, at borgerne ikke skulle blive forvirrede over de alternative valgplakater, og dette var flere borgere fortørnede over. Der er blandt andet blevet produceret en kasket, hvor der står ”Jeg stemmr Linse, fordi jeg er dum”, i protest mod kommunens manglende opbakning omkring Stemmer på Kantens formål og initiativer.

Borgmester glæder sig over deltagelsen

Stig Vestergaard, afgående borgmester i Lolland kommune, glæder sig ligeledes over den høje valgdeltagelse. Han bemærker blandt andet at det er initiativer som Stemmer på Kanten, der har bidraget til interessen for og deltagelsen i kommunalvalget.

 

Stemmer på Kanten på DenOffentlige.dk Socialt udsatte borgere bruger ikke deres stemme, når der er valg. Det vil vi lave om på. Stemmer på Kanten har til formål at få socialt udsatte til stemmeurnerne, når kommunalvalget løber af s...
Aktivitet: Artikler: 13 | Kompetenceområder: 15

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.