Zornig og seks andre tiltalt for menneskesmugling: Fortryder ikke

Politiet har rejst tiltale mod Lisbeth Zornig Andersen og hendes mand, fordi de i september hjalp flygtninge til Sverige.

Den kendte forfatter, direktør og stifter af Børnehuset Zornig, Lisbeth Zornig Andersen, blev i oktober sigtet for menneskesmugling, efter hun havde trodset loven for at køre en syrisk familie til Sverige.

Onsdag valgte anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi at rejse tiltale i sagen, som dermed skal for retten.

- Jeg fortryder ikke. Det må du gerne citere mig for, siger Lisbeth Zornig Andersen til Ritzau. 


I alt er syv personer onsdag blevet tiltalt for i dagene omkring 7. september 2015 at have bistået udlændinge med at opholde sig i Danmark og hjælpe dem gennem landet.

Lisbeth Zorning Andersen bekræfter, at hun og hendes mand er blandt de syv personer.

De syv tiltalte fordeler sig på fire forskellige sager. Alle er tiltalt for overtrædelse af udlændingelovens § 59 - også kaldet "den milde" paragraf for menneskesmugling, oplyser chefanklager Henriette Rosenborg Larsen i en pressemeddelelse.

Tiltalen kommer ikke som en overraskelse, siger Lisbeth Zorning Andersen. 

- Men ellers har jeg ingen kommentarer, før sagen kommer fra retten. Der skal jeg nok stille op. Men vores advokat har anbefalet, at vi venter med at have en mening om det, siger hun. 

Lisbeth Zornig har tidligere udtalt til Radio24syv, at hun ikke var sikker på, om hun brød loven, da hun hentede den syriske familie i Rødbyhavn og kørte dem mod Sverige.

- Jeg havde ikke læst udlændingeloven, da jeg traf den syriske familie. Min mand ringede til politiet for at høre, om det var lovligt, men de sagde, at det var et meget finurligt spørgsmål, de ikke kunne svare på, sagde Lisbeth Zornig Andersen dengang i forbindelse med sigtelsen.

/ritzau/

Emneord: Menneskesmuglere, Lisbeth Zornig Andersen, Mikael Lindholm, Flygtninge
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 21.01.16 Søren K. Jensen
  Menneskesmugling og færdselsregler

  Situationen i begyndelsen af september var underlig. En stor gruppe mennesker stod ved Danmarks grænse, og det måtte formodes, at en væsentlig andel af dem var indrejst illegalt til EU uden den obligatoriske kontrol ved EU's ydre grænse. Politiet undlod at undersøge hvorvidt disse mennesker opholdt sig legalt i EU/Danmark, og efterfølgende modtog politiet ros fra justitsministeren for sin indsats.
  Privatpersoner kørte ned til grænsen og stuvede for rullende kameraer mennesker ind i lastrum i varevogne og kørte ud på motorvejen. Det er en overtrædelse af færdselsloven. Hvornår kommer der et efterspil med bøder, klip i kørekortet mv. for dette?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også