134 millioner kroner til grønne projekter

Har du en ny grøn løsning, der kan indfri regeringens ambitiøse målsætninger for miljø, klima og natur, så er årets MUDP-pulje netop åbnet for ansøgninger.

Rensning af drikkevand, delecykler i København, opdræt af insekter eller landbaseret havbrug – listen over projekter, som tidligere har fået støtte fra MUDP (Miljøteknologisk Udviklings og Demonstrations Program) er lang og kreativ. Og nu er puljen igen åben for ansøgninger, så grønne løsninger kan blive til virkelighed.

- Hvis vi skal nå regeringens ambitiøse målsætninger for vores klima og natur, skal vi have alle med, og alle redskaber i brug. Danmark er i verdensklasse, når det handler om at udvikle grøn teknologi. Og MUDP er et vigtigt værktøj til at omsætte ord til handling i de kommende år, siger miljøminister Lea Wermelin.

Biodiversitet og klimasikring i fokus
I år vil der blandt andet være fokus på projekter, der kan styrke biodiversiteten, sænke partikelforurening fra biler og brændeovne, øge genbrug, fjerne pesticider i grundvand og styrke klimatilpasning.

- Der er nok at tage fat på, for vi har brug for løsninger på de miljø- og naturproblemer, vi står overfor. Heldigvis er Danmark fyldt med innovative virksomheder og grønne idéer. Jeg glæder mig til at se de nye projekter, og jeg håber at besøge mange af de eksisterende MUDP-projekter, når jeg kommer rundt i landet, siger Lea Wermelin.

Der bliver dels givet tilskud til udvikling, test og demonstration af ny miljøteknologi, dels til såkaldte fyrtårnsprojekter. Sidstnævnte etablerer og demonstrerer nye miljøteknologiske løsninger i fuld skala.

Læs mere om ansøgningsprocessen og frister her

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Rune Gleerup, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf. 9133 4766, e-mail: [email protected]

Foto: Lea Wermelin. www.ft.dk

Miljøministeriet på DenOffentlige.dk Miljøministeriet
Aktivitet: Artikler: 166 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.10.20 Bæredygtighed
  Milliarder til grøn omstilling

  Hvert år køber det offentlige ind for 380 mia. kr. – fra mad i børnehaver, medicin og hospitalsudstyr til biler, byggeri og anlæg. Med ny strategi forslår regeringen bl.a., at offentlige køretøjer skal være grønne i 2030. Målet er at nedbringe CO2-udledningen og skubbe på den grønne omstilling.

 • 27.10.20 Bæredygtighed
  36 nye bud på fremtidens grønne miljøteknologier

  Ny grøn teknologi er nødvendig for, at vi kan løse mange af de klima- og miljøudfordringer, vi står overfor. Med 77 millioner kroner i støtte fra MUDP er 36 store og små miljøprojekter nu klar til at udvikle innovative miljøteknologiske løsninger på nogle af samfundets miljø- og klimaudfordringer.

 • 26.10.20 Bæredygtighed
  EU-støtte skubbede fire idéer i gang: Nu er de en del af landbrugets grønne revolution

  Fire forsøgsprojekter med udnyttelse af grøn biomasse blev i 2016 sat i gang med 6 mio. kr. fra EU’s Regionalfond. De er nu en del af landbrugets omstilling mod mere bæredygtighed, og et af projekterne er blevet til Danmarks første græsproteinfabrik.

 • 26.10.20 Bæredygtighed
  Bred politisk aftale sikrer betydelig mere kabellægning af højspændingsledninger

  Rundt om i landet kan man se frem til langt færre højspændingsledninger i landskabet. Partierne bag PSO-aftalen er blevet enige om nye retningslinjer for udmøntning af puljen til kabellægning, der sikrer betydeligt færre luftledninger og langt flere elkabler i jorden.

 • 22.10.20 Bæredygtighed
  Slut med flere eller større havbrug i Danmark

  Vandmiljøet er i krise, og havet skal ikke være en skraldespand. Miljøminister Lea Wermelin fremsætter nu to nye lovforslag, der skal beskytte vandmiljøet. Det skal være slut med udvidelse af havbrugsproduktion gennem kompensationsopdræt, og der skal føres mere effektivt tilsyn med havbrugene.