Foto: Karsten Weirup

15.000 statsansatte er udtaget til konflikt

15.000 statsligt ansatte nedlægger arbejdet, hvis ikke det lykkes overenskomstparterne at finde en løsning.

Cirka 15.000 statsansatte er udtaget til konflikt og vil nedlægge arbejdet, hvis ikke Forligsinstitutionen lykkes med at finde frem til en løsning i overenskomstforhandlingerne.

Konflikten kan gælde på op mod 150 statslige arbejdspladser. 

Det oplyser Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), der forhandler på de statsligt ansattes vegne, i en pressemeddelelse. 

- Det er klart, at det kommer til at kunne mærkes, når så mange offentligt ansatte nedlægger arbejdet. Mange af vores medlemmer udfører opgaver helt tæt på borgernes hverdag, siger topforhandler for de statsligt ansatte Flemming Vinther.

- Det kommer til at have konsekvenser bredt. Derfor håber vi, at vores arbejdsgivere tager den her situation alvorligt.

Konfliktvarslerne gælder for ti procent af de statsansatte.

OK'18 tema på DenOffentlige

Vi samler alle historier om overenskomstforhandlingerne på en fælles temaside. Følg forhandlingerne her.

Historier om tidligere overenskomster finder du her.

Skal I være med? Kontakt os.

Der er endnu ikke sat navn på alle de konfliktramte arbejdspladser på det regionale og på det kommunale område, da der ikke er helt ens retningslinjer for konfliktvarsler.

Derfor udtager de først strejkesteder i starten af næste uge, siger topforhandler Anders Bondo Christensen.

- Vi har en fælles konfliktdato, der hedder 4. april, så det skal være arbejdsgiverne i hænde senest på tirsdag. Så vi venter med det lidt endnu, siger han.

Danmarks tredjestørste fagforbund, FOA, hvis medlemmer primært leverer offentlig service, har dog allerede fredag offentliggjort, at en eventuel konflikt vil omfatte 13.700 medlemmer af FOA's medlemmer på det kommunale område og 2200 medlemmer i regionerne.

Heriblandt er sosu-medarbejdere, dagplejere, rådhusbetjente, portører og husassistenter landet over.

Næsten alle kommuner bliver direkte berørt, og alle fem regioner vil have FOA-medlemmer i strejke.

Ifølge Forhandlingsfællesskabet, der forhandler på vegne af de kommunalt- og regionsansatte, bliver 10 til 15 procent af de ansatte udtaget til strejke 4. april.

Ifølge netavisen Altinget betyder det, at en eventuel strejke vil komme til at omfatte 60.000 til 70.000 kommunalt- og regionsansatte i den offentlige sektor, hvilket altså er ud over de cirka 15.000 statsansatte.

/ritzau/

Emneord: Statslige overenskomster, Overenskomstforhandlinger, Offentlige overenskomster, OK18, Strejke
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.03.18 Politik
  Regeringen: Privat lønudvikling er 8,6 procent

  Det er halve sandheder, når arbejdsgiverne påstår at deres ”tilbud” vil give lønstigninger til offentligt ansatte, der lægger sig op af de privates.

 • 08.03.18 Politik
  Lockout vil ramme almindelige danskere hårdt

  Lønmodtagerne ønsker en løsning for alle – ikke en lammende konflikt ! Med sine voldsomme lockout-varsler ved en kommende storkonflikt risikerer de offentlige arbejdsgivere at sætte hele den danske model på spil.

 • 05.03.18 Politik
  15.000 statsansatte er udtaget til konflikt

  De statslige fagforbund varslede fredag konflikt på op mod 150 statslige arbejdspladser. Det betyder at ca. 15.000 statsligt ansatte nedlægger arbejdet, hvis ikke det lykkes parterne at finde en løsning i Forligsinstitutionen

 • 02.03.18 Politik
  Vores mål er en aftale, men det ser svært ud!

  De statsansattes forhandlere arbejder stadig for en overenskomstaftale efter orienterende møde i Forligsinstitutionen i dag. Men det ser svært ud, siger topforhandler Flemming Vinther.

 • 19.12.17 Politik
  ”Løngab” og julemanden er ens

  Hvis du tror på julemanden, så er der også en chance for, at du tror på et ”løngab” på det statslige arbejdsmarked. Men de er begge illusioner og i denne artikel vil illusionen om et "løngab" briste for dig....