Foto: Shutterstock

17 danske kommuner genindfører corona-restriktioner

Genåbningen af Danmark er sat på stand by i en lang række kommuner.

Der indføres nu generelle midlertidige besøgsrestriktioner på en række sociale botilbud i hovedstadsområdet, hvor mennesker i risikogruppen opholder sig. I den kommende tid skal besøg på visse sociale tilbud i hovedstadsområdet foregå på udearealerne. Det oplyser Social- og Indenrigsministeriet mandag i en pressemeddelelse. 

Restriktionerne kommer efter, at lignende begrænsninger for nyligt blev indført i Frederikshavn Kommune og Hjørring Kommune efter et stigende antal tilfælde af coronasmitte.

Beskyttes mod ensomhed

Restriktionerne kommer efter, at lignende begrænsninger for nyligt blev indført i Frederikshavn Kommune og Hjørring Kommune efter et stigende antal tilfælde af coronasmitte, fortæller ministeriet. 

Ministeren fortæller, at restriktionerne indføres, fordi smitten lige nu går den forkerte vej. 

"Jeg tager sundhedsmyndighedernes anbefaling meget alvorligt og indfører derfor nu også besøgsrestriktioner i en række kommuner i hovedstadsområdet for at beskytte sårbare mennesker. Smitten i hovedstadsområdet går desværre lige nu i den forkerte retning, og derfor har vi som samfund et ansvar for at passe på borgere i risikogruppen," siger social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). 

Samtidig slår hun fast, at man fra ministeriets side fortsat vil have fokus på at skærme beboerne mod ensomhed. 

Samtidig vil vi fortsat have fokus på at beskytte beboere mod ensomhed og afsavn, og vi vil ophæve begrænsningerne igen, når situationen er bedre," siger social- og indenrigsminister Astrid Krag.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også