174 mio. kroner i tilskud til modernisering af slagtesvinestalde

Miljø- og Fødevareministeriet har i samarbejde med erhvervet designet en ny og forenklet tilskudsordning, der tilgodeser en effektiv og miljøvenlig produktion af slagtesvin i Danmark.

Der har de seneste år været investeringstørke i slagtesvinesektoren. Det betyder, at mange stalde er udtjente, og at der er et stort behov for renovering og etablering af nye stalde. Den 17. maj 2016 åbnede Miljø og Fødevareministeriet derfor en tilskudsordning målrettet modernisering af slagtesvinestalde. Der er afsat 174 mio. kroner, og der kan søges om tilskud til barmarksbyggeri, tilbygning og totalrenovering.


- Tilskuddet til modernisering af slagtesvinestalde vil være med til at fremtidssikre en effektiv og miljøvenlig produktion af slagtesvin i Danmark, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Miljø- og Fødevareministeriet har designet tilskudsordningen på en ny måde, der medfører en væsentlig forenkling af ansøgningsprocessen. I stedet for et tilskud baseret på de faktiske udgifter, som kan variere, får alle modtagere fremover 20 procent af en standardiseret pris i tilskud.

- Jeg forventer, at vi med det nye design af ordningen vil lette arbejdet for alle de parter, der er involveret i ansøgning og udbetaling af tilskud, siger Esben Lunde Larsen.

Ordningen prioriterer de projekter med den største modenhed og miljøeffekt. Det betyder, at projekter, som har opnået de nødvendige tilladelser, konsulteret deres pengeinstitut omkring finansiering og forpligtet sig til at reducere deres ammoniakudledning, har de bedste muligheder for at opnå tilskud.

Ansøgningsfristen for ordningen er den 16. august 2016.

Emneord: Offentlig støtte, Offentlige tilskud, Tilskud og støtte, Miljø- og Fødevareministeriet, Esben Lunde Larsen, Svineproduktion, Landbrugsinvisteringer
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 19.05.16 Gitte Jensen
    Tilskud ril svinestalde

    Dem der driver en svineproduktion, er vel at betragte som en forretning, så hvorfor skal de have tilskud til ombygning? De må da som mange andre ligge til side af indtjeningen, til investering i deres egen forretning. Eller skal andre forretninger (Fona) vel også have tilskud til ombygning, ny udsmykning osv. Eller der må være et eller andet helt galt med produktionen/fremstillingen/salgsprocessen siden den ikke giver så stort overskud at producenten har pengene til vedligehold og udvikling af sin egen produktion.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også