1813-forhandlinger med praktiserende læger bryder sammen

Region Hovedstaden og de praktiserende læger kan ikke blive enige om en ny akutordning, hvor lægerne deltager.

Storkøbenhavns praktiserende læger kommer ikke foreløbig til at tage telefonen, når syge borgere ringer 1813. Forhandlinger mellem de praktiserende lægers organisation, PLO, og Region Hovedstaden om en ny akutordning er brudt sammen.

Alt om 1813

Få overblik på temasiden med alt om 1813-skandalen

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) er ærgerlig på borgernes vegne.

- Selvom jeg ærgrer mig over den manglende aftale, er jeg glad for de mange gode forslag, som er kommet ud af forhandlingerne. Derfor vil jeg hurtigt indkalde partierne bag Akuttelefonen 1813 til at se på, hvilke løsninger vi kan sætte i spil. 

- Det handler om svartiderne, men også om at styrke kvaliteten og gøre en indsats for arbejdsmiljøet for de ansatte på Akuttelefonen, siger Sophie Hæstorp Andersen i pressemeddelelsen.

Parterne har forhandlet gennem fire måneder om en ordning, hvor de praktiserende læger kan spille en rolle i akutordningen.

- Vi må dog konstatere, at vi ikke er enige om den overordnede ramme, siger formanden for PLO, Christian Freitag, i meddelelsen.

Ifølge Christian Freitag har lægerne tilbudt regionen en helhedsløsning, hvor

Emneord: Akuttelefon, 1813, Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, Praktiserende læger, Christian Freitag
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også