25.000 ansatte i Region Syddanmark risikerer fyreseddel

I en besked til 25.000 offentligt ansatte i Region Syddanmark advares medarbejderne om konsekvenserne, hvis deres ferie ikke overholder specifikke retningslinjer.

Udenrigsministeriet fraråder stadig rejser til flere lande, og netop rejser til disse lande, skal ansatte i Region Syddanmark i hvert fald holde sig fra, hvis de vil være sikre på at komme hjem til et job efter ferien.
 
Hvis en ansat vælger at rejse til et af de lande, som Udenrigsministeriet fraråder, så kan det nemlig i sidste ende koste dem jobbet. Det skriver Jydske Vestkysten.
 
Beskeden til de ansatte er tilsyneladende kommet via brev, der sort på hvidt gør opmærksom på, at de ansatte forventes at overholde myndighedernes anbefalinger.
 
En rejse til et af de lande, som ikke er godkendt af Udenrigsministeriet betragtes ifølge brevet "som væsentlig misligholdelse af din ansættelse, hvilket i sidste ende kan medføre ansættelsesretlige konsekvenser."
 
HR-direktør i Region Syddanmark, Lene Borregaard, afviser overfor Jydske Vestkysten, at brevet skal ses som en trussel.
 
"Men vi bliver nødt til at gøre opmærksom på hvilke juridiske konsekvenser, det kan have, hvis man ikke kan passe sit arbejde efter endt ferie," udtaler Lene Borregård.
 
En rejse til et af de lande, som Udenrigsministeriet fraråder, giver 14 dages karantæne, hvilket i så fald betyder, at man ikke kan passe sit job. Det kan påregnes som en misvedligeholdelse af kontrakten.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer