Foto: Shutterstock

Halvvejs: 25.000 danskere vil have Mette Frederiksen for en rigsret

Siden vi i lørdags skrev om det borgerforslag, der vil stille Mette Frederiksen til ansvar i minksagen overfor en rigsret, er underskrifterne strømmet til. Nu har mere end 25.000 danskere opfordret Folketinget til at tage sagen op.

I lørdags havde borgerforslaget fra Bente Dahl Pedersen fra Skive omkring 11.000 underskrifter. Efter omtale på Den Offentlige gik nyheden om borgerforslaget viralt og var den mest delte nyhed i lørdags. Det store fokus på sagen har tiltrukket små 15.000 underskrifter på fem dage. Nu er der mere end 25.000 underskrifter og forslaget er derfor halvt i mål i forhold til at blive behandlet i Folketinget.

Borgerforslaget nåede ud på flere medier, heriblandt Dagens.dk der ligesom Den Offentlige omtalte sagen i løbet af weekenden. 

Alle personer med stemmeret til Folketinget kan stille et borgerforlag. Det kræver dog, at minimum tre personer er medstillere af forslaget. Hvis der herefter er 50.000 der støtter forslaget, så kan det blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget og dermed skal Folketingets partier tage stilling til forslagets ordlyd.

Hvis der er 50.000 støtter, vil forslaget overgå til Folketingets administration. Her vil forslaget blive gennemgået og blive overført til Folketingets skabeloner for beslutningsforslag. Folketingets partier skal herefter blive enige om, hvem der fremsætter forslaget overfor Folketinget. Det sker derfor ikke automatisk, at et forslag fremsættes i Folketinget, hvis det opnår 50.000 støtter. Det ernemlig kun medlemmer af Folketinget og ministre, der kan fremsætte beslutningsforslag.

Når forslaget er fremsat overfor Folketinget, skal det behandles på samme måde som alle andre beslutningsforlag. 

Man skal dog være opmærksom på, at et beslutningsforslag ikke automatisk bliver til lov. En Folketingsbeslutning er noget, som nogen skal handle i forhold til. Det kan f.eks. være en beslutning om, at der skal fremsættes et lovforslag i Folketinget.

I forhold til den pågældende sag om borgerforslaget om en rigsret til Mette Frederiksen, så er det yderst tvivlsomt, at der kan findes et flertal i Folketinget til at stille Statsministeren for en rigsret.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.