Foto: Shutterstock

Halvvejs: 25.000 danskere vil have Mette Frederiksen for en rigsret

Siden vi i lørdags skrev om det borgerforslag, der vil stille Mette Frederiksen til ansvar i minksagen overfor en rigsret, er underskrifterne strømmet til. Nu har mere end 25.000 danskere opfordret Folketinget til at tage sagen op.

I lørdags havde borgerforslaget fra Bente Dahl Pedersen fra Skive omkring 11.000 underskrifter. Efter omtale på Den Offentlige gik nyheden om borgerforslaget viralt og var den mest delte nyhed i lørdags. Det store fokus på sagen har tiltrukket små 15.000 underskrifter på fem dage. Nu er der mere end 25.000 underskrifter og forslaget er derfor halvt i mål i forhold til at blive behandlet i Folketinget.

Borgerforslaget nåede ud på flere medier, heriblandt Dagens.dk der ligesom Den Offentlige omtalte sagen i løbet af weekenden. 

Alle personer med stemmeret til Folketinget kan stille et borgerforlag. Det kræver dog, at minimum tre personer er medstillere af forslaget. Hvis der herefter er 50.000 der støtter forslaget, så kan det blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget og dermed skal Folketingets partier tage stilling til forslagets ordlyd.

Hvis der er 50.000 støtter, vil forslaget overgå til Folketingets administration. Her vil forslaget blive gennemgået og blive overført til Folketingets skabeloner for beslutningsforslag. Folketingets partier skal herefter blive enige om, hvem der fremsætter forslaget overfor Folketinget. Det sker derfor ikke automatisk, at et forslag fremsættes i Folketinget, hvis det opnår 50.000 støtter. Det ernemlig kun medlemmer af Folketinget og ministre, der kan fremsætte beslutningsforslag.

Når forslaget er fremsat overfor Folketinget, skal det behandles på samme måde som alle andre beslutningsforlag. 

Man skal dog være opmærksom på, at et beslutningsforslag ikke automatisk bliver til lov. En Folketingsbeslutning er noget, som nogen skal handle i forhold til. Det kan f.eks. være en beslutning om, at der skal fremsættes et lovforslag i Folketinget.

I forhold til den pågældende sag om borgerforslaget om en rigsret til Mette Frederiksen, så er det yderst tvivlsomt, at der kan findes et flertal i Folketinget til at stille Statsministeren for en rigsret.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.