31 milliarder kroner: Vores juleindkøb svarer til prisen på 13.500 huse

Tal fra Nets viser, at danskerne sidste år brugte deres Dankort til at købe varer for mere end 31 milliarder kroner fra den 1. til den 23. december. Boligsiden.dk har udregnet, at det svarer til prisen på 13.508 gennemsnitshuse.

Julen er ikke bare hjerternes fest. Det er også årets største forbrugsfest. I december måned svinger danskerne Dankortet for 304 millioner kroner mere om dagen end i årets øvrige 11 måneder. Det viser tal for julehandlen 2017 fra betalingsformidleren Nets.

Samlet set blev Dankortet bippet ind til transaktioner for mere end 31 milliarder kroner fra den 1. til den 23. december sidste år. Ifølge Boligsiden.dk svarer det til, at danskerne har juleindkøbt for det samme, som det koster at købe 13.508 gennemsnitshuse.

”Det svarer nogenlunde til antallet af huse på hele Bornholm, eller til det antal huse der bliver solgt i Danmark i de storsælgende forårsmåneder april, maj og juni – tilsammen. Så når julegaverne bliver pakket op i aften, er der nok mange, der bliver virkelig glade. Der er i hvert fald lagt rigtig mange penge i at opfylde selv de hedeste julegaveønsker,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Black Friday for prisen på mere end 800 huse
Julehandlen er tilmed meget mere end bare de første 23 dage i december. De seneste år har Black Friday kickstartet julehandlen med læssevis af tilbud i detailhandlen. Det førte i år til, at der blev betalt med Dankort i danske butikker for næsten to milliarder kroner på Black Friday den 23. november – eller hvad der svarer til prisen på 836 gennemsnitshuse.

”Der er lagt mange store julegaver i indkøbskurvene på Black Friday og i december måned. Det er i hvert fald helt vilde beløb, og gør vi det op i huse, bliver det ikke mindre vildt. I virkeligheden er det selvfølgelig utænkeligt, at danskerne skulle vælge at købe de mange huse frem for pakkerne. Heldigvis. Ellers ville der blive rigtig dårlig plads under juletræet,” siger Birgit Daetz.

Så mange huse kan man få for danskernes juleforbrug:

 • Juleforbruget med Dankort i perioden 1.-23. december 2017 var 31.365.000.000 kroner.
 • Gennemsnitsprisen for et hus i 2018 er 2.322.000 kr.
 • Dermed kan man købe 13.508 gennemsnitshuse for det samme beløb, som danskerne juleshopper for.

(Juleforbruget med dankort stammer fra Nets. Gennemsnitsprisen for et hus er udregnet på baggrund af alle handler af villaer og rækkehuse fra januar-oktober 2018. Kilde: Nets og Boligsiden.dk)

Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.09.20 Infrastruktur
  Stor skov på vej til fynboerne

  En ny skov, der er over tre gange større end Sprogø, skal ligge nordøst for Svendborg og er nu kommet ét spadestik nærmere. Skoven bliver et grønt og rekreativt åndehul for naturglade fynboere og beskytter samtidig det lokale drikkevand.

 • 09.09.20 Infrastruktur
  DSB vil give kompensation til kunder

  Pressemeddelelse: Efter regeringens seneste anbefalinger og tiltag gælder der i visse tilfælde særlige refunderingsregler.

 • 23.04.20 Infrastruktur
  Politisk aftale om grønne busser og klimasamarbejdsaftaler

  Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige en aftale, der udmønter 75 millioner kroner til grønne regionale busser, ligesom transportministeren skal indgå klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner. Begge tiltag skal være med til at accelerere den grønne omstilling af bustrafikken frem mod 2030.

 • 16.04.20 Infrastruktur
  Ny grøn erhvervsrabat på Storebælt

  For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen har et bredt politisk flertal (regeringen, RV, SF, V, DF, K og LA) besluttet at omlægge rabatterne, så der kun gives rabat ved brug af de mest miljøvenlige køretøjer.

 • 07.04.20 Infrastruktur
  Rigspolitiet: Første trin i enkontrolleret genåbning af det danske samfund

  Der tages nu hul på den første fase af en gradvis genåbning af det danske samfund. Rigspolitiet fortæller her, hvordan første trin af genåbningen kommer til at forløbe.