5.000 uden praktikplads skal til samtale

Knap 5.000 unge uden en praktikplads bliver indkaldt til en samtale på en af landets erhvervsskoler. Det sker i løbet af foråret, oplyser Undervisningsministeriet.

Ministeriet vil have belyst hvorfor de hverken er i praktik i en virksomhed eller i skolepraktik. Samtalerne er et led i en analyse af, hvem som står i praktikpladssøgekøen, og hvordan de bedst hjælpes til at få en praktikplads, skriver Fagbladet 3F.

De nye praktikpladstal fra Undervisningsministeriet viser, at 11.309 unge ved udgangen af november 2014 forgæves søgte praktikplads i en virksomhed. Af dem er 6.547 i gang med at tage deres erhvervsuddannelse i skolepraktik på et af landets 50 skolepraktikcentre. De resterende 4.762 er ikke startet på deres hovedforløb, fordi de mangler en praktikplads og enten har takket nej til eller ikke har haft mulighed for at vælge skolepraktik på deres uddannelse. Det er dem, der nu skal til samtale.


Forbundssekretær i 3F Søren Heisel understreger, at det er nødvendigt at vide mere om de unge i søgekøen, for bedre at kunne hjælpe dem.

- Vi skal finde ud af, hvad de ser af barrierer for at komme i gang med et hovedforløb. Og så må vi nedbryde de barrierer. Vi ved allerede nu, at utroligt mange af dem, der står i søgekøen forlader den hurtigt igen. Og det gør de uden hverken at starte i skolepraktik eller med praktikplads, siger han.

Emneord: Børn og unge, Uddannelseshjælp, Uddannelsesområdet, Praktikpladser
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.11.18 Uddannelse
  Politiske besparelser får konsekvenser

  Besparelser betyder, at KVUC i perioden 2016-2021 vil rammes af nedskæringer på ca. 65 mio. kr. KVUC har som konsekvens varslet afskedigelse af 27 medarbejdere. Rektor opfordrer til særlig politisk bevågenhed omkring uddannelsernes kvalitet i de kommende år.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 14.03.17 Velfærd
  Små børn skal inspireres af kunst og kulturarv

  Pædagoger skal klædes bedre på til at være ’hverdagens kulturformidlere’ for de 1- 6-årige. Ti kommuner er med i et nyt projekt, der skal skabe bedre samarbejde mellem kulturliv og institutioner. Arbejdet skal indgå i en kommende pædagoguddannelse.

 • 06.04.16 Ledelse
  Styringen af videregående uddannelser får et eftersyn

  Regeringen iværksætter et eftersyn, som skal se på, om uddannelsesinstitutionernes styringsmæssige rammer understøtter regeringens målsætninger om høj kvalitet og relevans i de videregående uddannelser.

 • 14.09.15 Politik
  Børn- og ungerådmand rydder op efter kritisk redegørelse på området for udsatte børn

  Ekstern redegørelse konkluderer, at der i en periode i 2015 planlagt og systematisk skete overtrædelse af lovgivningen på området for udsatte børn i Odense Kommune.