5500 unge tyvstarter regionsvalget

18 valgmøder skal fyre op under de unges valgdeltagelse ved regionsvalget

Valgdeltagelsen blandt landets unge bliver stadig lavere og halvdelen af de 19 og 21 år holdt sig i 2009 væk fra stemmeboksen til regionsvalget. 
 
18 ungevalgmøder i regionen
Med 18 såkaldte ungevalgmøder rundt om på hovedstadsregionens gymnasier, handelsskoler og tekniske skoler vil Region Hovedstaden frem til valgdagen den 19. november klæde de unge bedre på til valget og plante et demokratisk frø i deres bevidsthed. 

De unge skal være med i diskussionerne

- Regionerne arbejder med planer og beslutninger for fremtiden. Fremtiden tilhører i høj grad de unge, og derfor skal de være med i diskussionerne og give deres mening til kende over for politikerne. Et regionsvalg er om noget de unges valg, og derfor bør de bruge stemme, siger regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden. 
 
De unge skal stemme på valgmøderne
Bevæbnet med mobiltelefon eller bærbar PC vil omkring 5500 af hovedstadsregionens unge i løbet af valgmøderne blandt andet stemme om, hvorvidt regionsrådspolitikerne bør prioritere kortere ventetid på akutmodtagelserne frem for hurtigere kræftdiagnosticering, flere pladser til spiseforstyrrede frem for bedre rammer for unge indlagt på hospitaler eller bedre bustransport til ungdomsuddannelser frem for skabelsen af flere arbejdspladser. 
 
Spørgsmål til kandidater
På valgmøderne kan de unge desuden stille spørgsmål til politiske kandidater til regionsvalget. I Region Hovedstaden finder det første møde sted 2. september på Niels Brocks Handelsgymnasium i København, mens det sidste finder sted på Ordrup Gymnasium i Gentofte den 14. november. 
 
I samarbejde med Danske Regioner
Valgmøderne er udarbejdet i samarbejde med Danske Regioner og YouGlobe, en uafhængig forening, der arbejder for at styrke unges deltagelse i demokratiet. Der afholdes på landsplan 103 ungevalgmøder, hvor samlet set 30.000 unge forventes at deltage. 
 
Emneord: Valg, Unge, Demokrati, RV13, Stemmedeltagelse, Regionsvalget, Valgkampagne, Unge Stemmer
Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også