Aarhus er konsekvent: Forening får 48 timer til af fjerne 20.000 klistermærker

- Vi vil ikke have klistermærker på vores ting, og når vi kan se, hvem der sætter dem op, så tager vi fat i dem, siger chef for Byens Anvendelse i Aarhus men Retten til Liv forstår ikke, at 20.000 klistermærker kan være hærværk.

De skal væk, og det skal gå stærkt.

Sådan lyder beskeden til abortmodstanderne i Retten til Liv, der i weekenden har sat 20.000 klistermærker op i Aarhus.

Den klare besked har dog ikke noget med klistermærkernes budskab at gøre, understreger Kim Gulvad Svendsen, chef for Byens Anvendelse.

- Det gør vi generelt, når nogen bruger vores byinventar på en uhensigtsmæssig måde, siger han til DR Østjylland.


- Vi vil ikke have klistermærker på vores ting, og når vi kan se, hvem der sætter dem op, så tager vi fat i dem. De får et stykke tid til at fjerne deres ting – 48 timer i dette tilfælde - ellers gør vi det for deres regning.

I Retten til Liv mener landssekretær Ellen Højlund Wibe ikke, at Aarhus Kommune har noget juridisk grundlag for at kræve klistermærkerne fjernet.

- Vi har ikke anbragt genstande på vejarealet. Vi har placeret klistermærker på de genstande, der er der i forvejen. Vi skal nok fjerne dem, hvis de har en paragraf, der tydeligt viser, at vi gjort noget forkert, siger hun.

Kommunen mener at have retten på sin side.

- Ifølge vores jurister har vi hjemmel til at sige, at de ikke må udøve hærværk på byinventaret, siger Kim Gulvad Svendsen.

Ellen Højlund Wibe fastholder dog, at hun ikke mener, at foreningen har gjort noget forkert.

- Hærværk, synes jeg, er et meget voldsomt udtryk at bruge. Vi har jo ikke ødelagt noget som helst. Jeg synes i det hele taget, at det er et paradoks, at klistermærker er et større problem end, at 40 ufødte små menneskeliv hver dag må lade livet, siger hun til DR Østjylland.

Protestforeningen har tidligere lavet lignende aktioner, hvor oprydningen blev foretaget af det offentlige. 

OPFØLGNING: Foreningen erkender og vil rydde op

Historien hos DR

Emneord: Hærværk, Aarhus Kommune, Kim Gulvad Svendsen, Center for Byens Anvendelse, Ellen Højlund Wibe, Retten til Liv
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 05.09.17 Henrik Brade Johansen, byrådsmedlem (RV)
  Plakater og klistermærker

  Alle kommuner burde være lige så konsekvente - også med plakater for kommercielle aktiviteter som Outlets og lignende, der plastrer alt byinventar til med deres tvivlsomme budskaber

 • 05.09.17 Steen Ehlers
  Klistermærker

  Ja når man er optændt af den hellige ild, så er alt tilladt.
  Hold fast Aarhus.

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 15.03.19 Social
  Mere helhed for borgerne: Social og beskæftigelse i en forvaltning

  Rådmand Kristian Würtz foreslår at forenkle organiseringen ved at lægge de to forvaltninger – Socialforvaltningen og Beskæftigelsesforvaltningen – sammen til én forvaltning under en fælles ledelse og med seks nye driftsområder, der sammenkobler de sociale og jobrettede indsatser til borgerne.

 • 20.06.18 Infrastruktur
  Politisk aftale på plads: Aarhus klar til at forny udsatte boligområder

  En by i social balance. Det er målet for den politiske aftale, der netop er indgået af et bredt flertal i Aarhus Byråd. Aftalen fastlægger den politiske ramme for drøftelsen med boligforeningerne om udviklingen for byens udsatte boligområder frem mod 2030 samt byggeri af nye almene boliger. Hent aftalen her.

 • 12.06.17 Politik
  Tolv danske kommuner i Global Parliament of Mayors

  12 østjyske borgmestre i Business Region Aarhus indtræder som de første danske borgmestre i Global Parliament of Mayors - en international interesseorganisation, som består af borgmestre verden over.

 • 08.05.17 Velfærd
  Aarhus største plejehjemsfirma går konkurs

  Aarhus Kommune gør alt for at hjælpe berørte borgere, efter at hjemmehjælpsfirmaet Hjemmehjælpen A/S er gået konkurs. Rådmand vil have speedet op på ældreministerens initiativer, som skal skabe større tryghed for de ældre.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.