Aarhus-skoler udsætter skolestart

Det er normalt en dag, som både børn og voksne ser frem til. Skolen starter efter en lang sommerferie, men for nogle børn i Aarhus trækker skolestarten ud.

Det drejer sig om børnene i 0. klasse på Skjoldhøjskolen i Tilst, samt 0. klasser og 1. klasser på Sødalskolen i Brabrand. 

Udsættelsen sker fordi, der er konstateret smitte blandt flere elever på disse skoler. På Skjoldhøjskolen drejer det sig om et barn i 0. klasse, mens det på Sødalskolen drejer sig om to elever i 1. klasse, en elev i 8. klasse og en medarbejder på skolen.

Da de smittede har været i SFO i løbet af den sidste uge og dermed kan have smittet andre, så har skolen valgt at lade udvalgte klasser blive hjemme.

Selvom skolestarten er udskudt, så forventes det ikke, at hjemsendelsen bliver af samme længde som i foråret. Indtil videre er skolestarten for de 37 elever, der skulle være startet i nye 0. klasser på Skoldhøjskolen udsat til på torsdag.

30 af eleverne har været i SFO i uge 32, og de skal have et negativt testresultat før de kan komme i skole.

Også på Sødalskolen er skolestarten udsat til torsdag for 0. og 1. klasser. Også her er omkring 30 elever blevet bedt om at blive testet før skolestarten, der nu bliver på torsdag.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.