Aarhus Universitet

Aarhus Universitet

Website: www.au.dk/

Aarhus Universitet arbejder for at være et toneangivende, globalt orienteret universitet med højeste kvalitet i uddannelse og forskning og et stærkt engagement i samfundsudviklingen. I kraft af sin tid, størrelse og faglige tyngde som et forskningsintensivt universitet har Aarhus Universitet stor gennemslagskraft på tværs af hele fagspektret – lokalt, nationalt og globalt

Artikler

 • Den moderne kommission
  14.06.18 Ledelse

  Det er en klog, lærerig og nyttig rapport, Ledelseskommissionen i går offentliggjorde. Og kommissionens åbne og inddragende arbejdsform kan forhåbentlig give inspiration til andre kommissioner.

Pressemeddelelser

 • Gymnasieelever bliver inddraget i kampen mod antibiotikaresistens
  27.06.20 Sundhed

  Nu får danske gymnasieelever mulighed for at prøve kræfter med natur- og ingeniørvidenskaben og måske endda være med til at gøre en opdagelse, der kan få kolossal betydning for millioner af mennesker verden over. En bevilling fra Novo Nordisk Fonden giver nemlig Aarhus Universitet mulighed for at lade eleverne deltage i vigtig forskning, der skal finde helt ny antibiotika.

 • Test skal støtte pædagogikken – ikke sabotere den
  16.06.20 Uddannelse

  De nationale test har mødt bred kritik, og politikerne har besluttet at skabe et nyt testsystem. Christian Christrup Kjeldsen, lektor og viceinstitutleder på DPU, mener, vi skal benytte lejligheden til at tænke nyt. Blandt andet skal testopgaverne være i tråd med den faglige virkelighed, eleverne møder i undervisningen, forklarer han i det nye nummer af Asterisk, der sætter fokus på test.

 • Forskere vil skabe bæredygtig kemi
  09.11.18 Bæredygtighed

  Aarhus Universitet er gået sammen med otte andre europæiske universiteter om at skabe grøn, bæredygtig og bionedbrydelig kemi med en produktionsmetode, der bruger lys og enzymer og ikke genererer affald. Det kan være skelsættende for en industri, der ellers er en af klodens mest forurenende.

 • Forskere finder næsten ingen mikroplast i prøver fra danske vandhaner
  08.10.18 Bæredygtighed

  Et nyt studie finder så få partikler i drikkevandsprøver, at det ikke er muligt at sige, om partiklerne rent faktisk stammer fra vandet.

TILMELD NYHEDSBREV