Advokatregninger for 7 millioner kroner i ambulanceudbud

En sag om ambulancekørslen i Region Syddanmark koster millioner af skattekroner, viser aktindsigt.

Knap syv millioner skattekroner.

Så mange penge har Region Syddanmark foreløbig brugt på at købe juridisk bistand fra Kammeradvokaten i forbindelse med den syddanske ambulancesag.

Det viser en opgørelse, som Fyens Stiftstidende og DR Fyn har fået aktindsigt i.


Her fremgår det af fakturaer fra Kammeradvokaten, Advokatfirmaet Poul Schmith, at juridiske råd har været dyre for regionen.

For det er især rådgivning om, hvordan regionen skal forholde sig juridisk til den kriseramte ambulanceoperatør Bios, der fylder på udgiftskontoen.

Det gælder ifølge DR Fyn hjælp i forbindelse med Bios' opstart og en klagesag, som Falck anlagde, da operatøren tabte udbuddet.

Stephanie Lose (V), formand i Region Syddanmark, erkender, at de knap syv millioner kroner er mange penge, men hun understreger, at udgifterne er nødvendige.

- I udbudssituationer kan disse behov opstå, og vi kan konstatere, at det ville blive langt dyrere for os, hvis ikke vi fik advokater og rådgivning, siger hun til DR Fyn.

Bios overtog ambulancekørslen i Region Syddanmark fra Falck 1. september 2015. Siden har det hollandske selskab haft store problemer med at levere de ambulancer og reddere, som regionen har bestilt.

Ifølge Fyens Stiftstidende har der ugentligt været problemer med at levere de ambulancer, som firmaet har forpligtet sig til.

Ifølge Karsten Naundrup-Olesen, udbudsretsekspert og professor på Københavns Universitet, giver det god mening, at regionen har søgt hjælp.

- Ambulancedriften er en betydelig opgave, som der her er problemer med. Det er vigtigt at løse - både for regionen, men så sandelig også for regionens borgere, siger han til DR Fyn.

/ritzau/

Emneord: BIOS, Falck, Region Syddanmark, Udbud, OPS, Offentligt privat samarbejde, Kammeradvokaten
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også