"Mor" Kenny Bruun Olsen og "søn" Steen Wrist Ørts

Ærlig politisk debat i brevform

”Jeg kunne godt tænke mig, at der var et begreb, der hed ærlig politik,” siger Kenny Bruun Olsen. ”Sommetider skader den politiske debat mere end den gavner. Det er måske det vi prøver at rykke lidt ved med de her breve.” Borgmesteren i Fredericia er blevet ”mor” i brevvekslingen med sin fiktive søn: Hans politiske modstander fra Socialdemokraterne, byrådskandidaten Steen Wrist Ørts.

Den kærlige korrespondance mellem de to lokalpolitikere begyndte i kommentarfeltet på Facebook, men er nu hevet ind på DenOffentlige.dk som en hyldest til upoleret, fokuseret og kreativ politisk debat.

”Det var sådan lidt drilleagtigt ment – og måske lidt smart i en fart. Men ret hurtigt så opdagede jeg jo, at når jeg skriver til min mor, så er jeg tvunget til at byde ind med det jeg tænker og føler, og med mine værdier,” siger byrådskandidaten i Fredericia Kommune, Steen Wrist Ørts. Hans ”mor” Kenny Bruun Olsen, ser mange af de samme værdier i den politiske brevveksling.

KV'13 i Fredericia: Bag mor og søns blog

To lokalpolitikere har lagt den triste tone i den politiske debat på hylden til fordel for kærlige breve mellem "mor" og "søn" – borgmester Kenny Bruun Olsen og byrådskandidat Steen Wrist Ørts i Fredericia.

Den kærlige korrespondance mellem de to politikere begyndte på facebook, men er nu hevet ind på DenOffentlige.dk som en hyldest til upoleret, fokuseret og kreativ politisk debat.
 
Følg her den uortodokse debat i en uortodoks familie på bloggen.

”Politik er også et spørgsmål om holdninger, værdier ansvar. Når jeg skriver et brev til min søn, så får jeg lov til at putte følelser i det jeg skriver, så vi kan tale værdier i stedet for kun økonomi,” siger Kenny Bruun Olsen.

”Vi kommer ind til kernen, til essensen,” siger Kenny Bruun Olsen.

”Den her debatform betyder, at man kan begynde at tale indhold – og det har bestemt ikke altid været tilfældet i Fredericia,” siger Steen Wrist Ørts.

Steen Wrist Ørts reagerede d. 10. okt. på et indlæg af Kenny Bruun Olsen i Fredericia Avisen, hvor borgmesteren skrev om sine holdninger til hvordan pårørende bør tage en del af ansvaret for deres familie. Wrist Ørts skrev en kommentar til indlægget, men stilede kommentaren til ”sin mor”.

Borgmester Kenny Bruun Olsen, som den gode mor han jo er, svarede beredvilligt og humoristisk på Steen Wrist Ørts’ kommentar.

”Jeg tænkte, vi kan da prøve at lave noget sjovt ud af det her. Jeg havde så ikke regnet med at det ville komme hele landet rundt,” siger Kenny Bruun Olsen, der bl.a. er blevet interviewet af P1 Orientering om brevene til sin ”søn”.

Modstandere mødes

Kenny Bruun Olsen og Steen Wrist Ørts savner den ærlige politiske debat, som de, efter ved et tilfælde at være kommet i familie, nu ser en mulighed for at rykke en lille smule ved.

”Jeg oplever, at lige så snart man siger noget i den politiske debat, så bliver man mistolket. Når jeg siger, at jeg mener vi kan tage et ansvar og hjælpe de ældre, der står os nærmest, så bliver det straks tolket som at jeg vil nedlægge den danske velfærdsmodel. Det er jo ikke det jeg ønsker. Så når Steen kommer med et konkret spørgsmål – så får jeg lov at svare,” siger Bruun Olsen.

Den familiære tone mellem de to politikere skaber også en mere jordnær diskussion, mener begge.

”Det bliver lidt sjovt undervejs, og man kan måske få nogen til at interessere sig på en anden måde,” siger Steen Wrist Ørts.

Samtidig peger begge lokalpolitikere på den demokratiske værdi i at møde modstandere som andet end netop ”modstandere”.

”I starten, når jeg mødte de andre kandidater, så var vi alle sådan lidt reserverede. På den her måde, så lærer vi hinanden at kende. Kan man grine sammen, så kan man også græde sammen efterfølgende, når man skal sidde og vedtage et budget, ” siger Steen Wrist Ørts.

Kenny Bruun Olsen foretrækker også politik, som tager udgangspunkt i holdninger men fokuserer på resultaterne.

”Jeg tror på, at gennem det her, så når vi altså hinanden. Steen er en mand, som har hjertet på det rette sted. Han er jo en ærlig mand. Hvis han ikke har ret, så vil han godt indrømme det, ” mener Kenny Bruun Olsen.

Læs det seneste indlæg på bloggen af Kenny Bruun Olsen

 

Emneord: Politisk debat, Kenny Bruun Olsen, Steen Wrist Ørts, KV13 - Brev fra mor
DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.09.20 Politik
  Danmark får en asyl-ambassadør

  Pressemeddelelse: Arbejdet med regeringens ambition om et mere retfærdigt og humant asylsystem styrkes med en ny ambassadørpost og oprettelsen af en tværministeriel task force.

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.