Borgmester H.C. Østerby, Holstebro Kommune

En hjertesag i Holstebro

Banebrydende samarbejde mellem Holstebro Kommune, Hjerteforeningen og Børnehjertefonden underskrevet.

- Vi er stolte af, at Holstebro Kommune er valgt som partner i dette ambitiøse samarbejde, der både handler om at forbedre sundhed og livskvalitet i VORES kommune, men også om en model, der kan udbredes til andre kommuner i Danmark.

Det understregede borgmester H. C. Østerby, da Holstebro Kommune mandag den 3. juni underskrev en samarbejdsaftale med Hjerteforeningen og Børnehjertefonden. Det er første gang, at Hjerteforeningen indgår en aftale af den art med en kommune.

Samarbejdet løber frem til udgangen af 2015 og handler om en forbedret indsats på førskoleområdet, over for erhvervsskolerne og et nyt, omfattende rehabiliteringsprogram for hjertepatienter.

”Et kæmpe boost til det, vi allerede har gang i”

H. C. Østerby sagde i sin tale, at aftalen er nyskabende, men at den set fra Holstebro Kommune samtidig er en del af den vision, som byrådet formulerede ved kommunesammenlægningen.

- I visionen er sundhed og velvære et af de indsatsområder, vi har særligt fokus på. ”Vi har plads til initiativer og forskellighed. Vi har vilje til forandring og samarbejde, og vi opfordrer alle til at deltage i fællesskabet. Vi prioriterer højt at støtte initiativer og nytænkning, der fremmer sundhed, velvære og forebyggelse”. Sådan står der direkte i visionen, og det er netop de ting, der gennemsyrer denne aftale, sagde borgmesteren.

Også i den praktiske virkelighed og dagligdag er aftalen med Hjerteforeningen og Børnehjertefonden ”et kæmpe boost” til det, vi allerede har gang i, understregede H. C. Østerby.

- Et af projekterne i aftalen handler om ”sundhed på førskoleområdet”. Den understøtter den indsats, der bl.a. foregår rundt i alle vores daginstitutioner, hvor sund levevis, kost og motion er prioriterede indsatsområder. Det andet projekt i aftalen handler om ”det gode patientforløb og højere livskvalitet hos personer med en hjertekarsygdom”. Netop det gode patientforløb og rehabilitering er nøgleområder i visionen for det nye Center for Sundhed, som vi skal i gang med at bygge og give indhold i et tæt samarbejde med bl.a. Region Midtjylland og praksissektoren, sagde borgmesteren.

”Et godt match”

Formanden for Hjerteforeningen, Henrik Steen Hansen, understregede i sin tale bl.a., at Hjerteforeningen og Holstebro Kommune er et godt match:

- En patienforening med en stærk ekspertise inden for folkesundhed, forebyggelsesarbejde og livsstilssygdomme, og en kommune med en lang tradition for inddragelse af borgerne i politiske løsninger. Det er oplagt, at vi sammen kan levere nye svar på, hvordan danskernes sundhed forbedres, så vi får mindre sygdom og en højere livskvalitet. Vores ambition er, at i samarbejdet med Holstebro Kommune kan udvikle en slags ”best pratice-model” for, hvordan velfærdssamfundet nye og helt store udfordringer, nemlig uligheden i sundhed, kan bekæmpes, sagde Henrik Steen Hansen.

Som da Holstebro blev kulturby og handelsby

Formanden for Børnehjertefonden, Henning Dyremose, er barnefødt i Holstebro. Han forlod byen som 17-årig. Og her tog han udgangspunkt i sin tale ved underskrivelsen af aftalen.

- Da jeg rejste herfra, traf kommunen nogle vigtige beslutninger, som blev banebrydende for kommunens senere udvikling: Skulpturen ”Kvinde på Kærre” blev købt (hvilket min svigerfar ikke var begejstret for). Man ansatte en stadskomponist. Odin Teatret kom til byen. Og med Ernst Trillingsgaard i spidsen blev der skabt stor opmærksomhed om Holstebro Hallen. Det var starten på Holstebros udvikling som kulturby. Samtidig blev der sat gang i Holstebros udvikling som en af landets bedste og flotteste handelsbyer, fortalte Henning Dyremose.

Han konkluderede, at det er en lignende banebrydende udvikling, Børnehjertefonden ønsker i samarbejdsaftalen med Holstebro Kommune – her og i andre kommuner i landet.

- Vi ønsker et skelsættende nyt samarbejde mellem på den ene side frivillige organisationer og på den anden side det offentlige sundhedsvæsen, sagde Henning Dyremose bl.a.

Læs pressemeddelelse fra Have Kommunikation med mere om aftalen mellem Hjerteforeningen, Børnehjertefonden og Holstebro Kommune.

Fra underskrivelsen af aftalen i byrådssalen i Holstebro ses bagest fra venstre Holstebros kommunaldirektør, Lars Møller, 2. viceborgmester Arne Lægaard og formanden for Børnehjertefonden, Henning Dyremose. Forrest fra venstre direktør for Hjerteforeningen, Inge Vestbo, borgmester H. C. Østerby og formanden for Hjerteforeningen, Henrik Steen Hansen.

Emneord: Holstebro Kommune, Hjerteforeningen, Børnehjertefonden, Sundhed, Innovation
Holstebro Kommune på DenOffentlige.dk Holstebro Kommune
Aktivitet: Artikler: 87 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.