Bliv klar til baby og barsel!

Annonce

07/02/2023 06:00

Valdemar Lind

Annoncørbetalt indhold

Er du gravid og venter du en lille ny i 2023? Så har vi samlet en masse gode råd til, hvad du kunne få brug for til baby og hvad du måske burde overveje igen, inden du kaster penge efter det.

Hvor skal man starte?

Når man venter et barn, så starter alle tankerne omkring hvad man kunne få brug for. De fleste forældre vil gerne være godt forberedte og særligt mødrene kommer ind i den såkaldte “nesting-fase” også kaldet redebyggeri, hvor man forsøger at skabe en dejlig og tryg base derhjemme, til den lille nye pode. 

Men hvor skal man egentlig starte? Listerne som du finder online, er kilometer lange indkøbslister med alt fra sutter til puslebord. Vi lister de 5 vigtigeste ting:

  • Barnevogn - Til at transportere baby rundt i den dejlige friske luft.

  • Autostol - Hvis du har bil, så skal du bruge en stol til at have baby i.

  • Babynest - En lille mobil seng, så kan du have baby sovende alle steder.

  • Tøj - Start gerne ud med kun at købe 2 størrelser. 

  • Sutteflaske - Hvis amningen skulle drille, så er det rart at kunne baby mad på anden vis. 

Du tænker måske, hvorfor er puslebord ikke på listen, men du behøves faktisk ikke et puslebord for at skifte din baby. Faktisk ender de fleste med at afskaffe sig bordet efter lidt tid, fordi det står og fylder, eftersom du alligevel altid ender med at skifte baby i sengen eller i sofaen, oven på en stof klud. 

Spar penge på tøj og udstyr

Børn er en enorm belastning for både pengepung og miljøet. Det skyldes at børn vokser hurtigt og dermed stiger en størrelse, som kræver at man igen skal ud og købe nyt. Men hvad kan du gøre for at spare penge?

  • Køb brugt! Der findes både online såvel som fysiske butikker, der sælger brugt udstyr og tøj som ingenting fejler. 

  • Sælg det gamle! Når baby er vokset ud af en størrelse, så kan du sælge det gamle på diverse salgsplatforme eller investere i en loppestand.

  • Overvej dine køb! Det er svært at begrænse sig i alt det søde baby grej der findes. Derfor er det en god idé at tænke ekstra over sine køb. Måske har i venner eller familie som i kan overtage ting fra? Og måske, når der går et par dage, finder i ud af at det alligevel ikke var en nødvendighed. 

Gratis tilbud til dig og baby

Hos de fleste børneforretninger, kan du hente gratis baby-pakker. De indeholder typisk sådan noget som bleer, sutter, sutteflasker og cremer. Det kræver oftes blot din email og så kan du ellers hente den kvit og frit. 

Hjælp til indkøb

Selvom du måske har gjort alt hvad du kan for at spare og købe brugt, så er et barn en dyr post. Hvis du har brug for lidt luft i økonomien for en stund, kan du altid overveje om et lån ville gavne jer og jeres situation.


Mest Læste

Annonce