Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Find ud af hvad alkoholisme er

Sponsoreret

22/6/21 1:31

Redaktionen

Dette indhold er sponsoreret

Er du i tvivl om hvad alkoholisme er, så kan du bruge et par minutter hernede og blive klogere på det. Samtidig kan du finde ud af, hvordan du kan hjælpe dine pårørende med et alkoholmisbrug.

Du kan kontakte denne landsdækkende ambulant- og døgnbehandling

Først og fremmest, hvis du mener, at du har en pårørende som har brug for professionel hjælp, så kan Det Gode Liv uden tvivl hjælpe. Det er en landsdækkende ambulant- og døgnbehandling som har mere end 20 år erfaring med behandling af alkoholmisbrug. Personalet er professionelt og kompetencerne er helt i top. Din pårørende er i sikre hænder hos Det Gode Liv, og til spørgsmålet ”Hvad er alkoholisme?”, kan kun eksperterne svare dig tilfredsstillende på.

Alkoholisme – hvad er det?

Alkoholisme refererer til en person, som har og lider af et alkoholmisbrug. Dette skyldes, at kroppen har udviklet en afhængighed til alkohol, hvorfor personen automatisk reagerer på kroppens tegn og indtager mere alkohol. Når en person vurderes at være alkoholiker, så har personen ikke kontrol over sig selv, hverken ift. mængdeindtagelse eller hvor mange gange man indtager alkohol på daglig basis og ugebasis

Hvornår bliver det kritisk?

Der er desværre mange mennesker som tror, at de kan stoppe med at drikke, når end de vil. Men oftest, er det ikke tilfældet, og det er hér, at problemet med alkoholisme bliver kritisk. Hvis ikke der er en stop-knap, så har personen ingen chance for at redde sig selv, og dette ender for det meste med at kroppen udvikler nogle livsfarlige sygdomme, som medfører stor risiko for et fatalt udfald. Hvad endnu værre er, er at alkoholikere for det meste isolerer sig fra omverdenen, og dermed har folk ikke en reel chance for at opdage problemet, som kun eskalerer for hver dag der går.

Har en af dine pårørende et problem?

Hvis du har en mistanke om at nogen i din familie har et alkoholrelateret problem, så bør du handle omgående og søge professionel hjælp. Mange pårørende til alkoholikere begår den fejl, at de stoler på det, når personen fortæller dem at der ingen problem er. Ofte vil man som alkoholiker gerne undgå at tabe ansigt samt undgå at fortælle om det økonomiske problem som er relateret til misbruget. Man vil gerne undgå at blande familien i det og skabe bekymring deraf. Men bekymringen opstår først for alvor, når misbruget viser sine alvorlige tegn i form af sygdomme, fysiske og psykiske velvære. Derfor er det vigtigt, at du som pårørende handler med det samme, hvis bare du har den mindste mistanke. Det er den eneste måde en alkoholiker reddes på.

 

 

 

Annonce