Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Fire guldkorn til at få sunde og flotte tænder

Annonce

21/3/22 7:49

Redaktionen

Sponsoreret indhold

Rigtig mange går meget op i deres udseende, hvor tænderne spiller en meget stor rolle. Hvis du ikke er stor fan af at besøge din lokale tandlæge, så læs med her. Det er altid nemmere og billigere at fokusere på forebyggelse fremfor behandling.

Derfor vil vi gerne give dig fire gode råd, der kan give flotte og sunde tænder. Så du kan smile til dine venner, veninder og familie uden at føle dig utilpas.

#1 Husk tandbørsten og tandpasta

Du kan måske huske, at tandlægen har fortalt, hvordan tandbørsten er det bedste middel mod bakterier i munden. Det har ikke ændret sig. De fleste har en vane med at børste tænder morgen og aften, hvilket er en rigtig god rutine at have.

Det er anbefalet af myndighederne, at du børster dine tænder to gange dagligt. For at skabe de bedste forhold i din mund og for dine tænder, så bør du sigte efter at børste dem i minimum to minutter pr. gang.

#2 Skab en rutine med tandtråden

Vi har hørt dette råd hele vores liv. Tandlægen har formentlig fortalt dig, at du skal huske at bruge tandtråd som supplement til din tandbørstning. Tandtråd er nemlig en meget vigtig faktor til at holde sine tænder sunde og flotte.

Det vurderes, at du kan rense dine tænder op til 60 % mere, hvis du udvikler en rutine med tandtråden. Tandtråd er derfor en fantastisk god måde at forebygge bakterier og den overordnede hygiejne i munden.

#3 Få tjekket tænderne regelmæssigt

Det kan være en træls udgift, og måske står det lavt på din liste over ting, du allerhelst vil lave. Dog vurderes det, at du med et årligt besøg hos tandlægen kan forebygge mange af de dyre behandlinger i fremtiden.

#4 Få styr på din kost

Det er ingen hemmelighed, at din mad bliver bearbejdet med tænderne, inden det ryger videre ned i kroppen. Nogle madtyper er værre end andre, men især syre- og sukkerholdige madvarer kan være særligt hårde for tænderne. Derfor er kost en vigtig faktor, der bestemmer, hvor sunde og flotte dine tænder er.

Hvis du drikker eller spiser en masse juice og frugter igennem dagen, så belaster du dine tænder lige så meget, som hvis det havde været sodavand eller slik. Der er nemlig meget frugtsukker og frugtsyre i førnævnte produkter.

 

På den anden side, så kan fødevarer som groft brød være godt for tænderne. Det har nemlig en rensende effekt, da det kan fjerne noget af alt det, der sidder fast i tænderne.

Dermed ikke sagt, at du kun skal spise groft brød. Men ligesom med din generelle sundhed, er en varieret kost nøglen til sunde tænder. Kombinerer du den kost med de andre råd, er du også godt på vej til at få flotte tænder uden for meget misfarve.