Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Flere og flere danskere fanges i gæld

Sponsoreret

18/11/21 12:22

Der kan være mange grunde til, at danskere bliver fanget i en uoverskuelig gæld. Det kan skyldes skilsmisse og f.eks. efterfølgende salg af hus med tab, det kan dog også være arbejdsløshed, der gør, at man pludselig ikke har kunne følge med terminerne mere.

Men også danskere der går konkurs med virksomheder, unge mennesker med studiegæld der er vokset, og folk der er røget i kviklåns-fælden tæller med i statistikken over danskere, der har håbløs gæld.

Men hvad gør man når gælden vokser over hovedet? Det er der flere forskellige bud på.

Tjen mere

Ja det lyder jo som et simpelt råd, og måske også lidt for simpelt. Hvis man sidder fast i gæld pga. arbejdsløshed og sygdom, så er det måske ikke en mulighed.

Men masser af de gældsramte danskere har faktisk mulighed for at tage et fritidsjob som f.eks. interviewer, vikar på et bosted, avisomdeler osv. der er ret mange fritidsjobs derude hvis du altså ikke er kræsen.
Det er faktisk ikke så længe siden at et ældre par sidst i 50’erne i luksusfælden fik valget mellem at sælge deres bil eller arbejde mere, hvor ægtemanden altså at gå op på 45 timer om ugen, for hurtigere at komme gælden til livs.

Lav en aftale med dine kreditorer

Når gælden vokser og man ikke kan følge med, så har langt de fleste en kedelig tendens til blot at begynde at undlade at åbne regningerne og se bort fra de mange rykkere samt trusler om inkasso osv.

Det er også utrolig ubehageligt at skulle tale med en utilfreds kreditor der vil have sine penge, men ikke desto mindre er det det du bliver nødt til at gøre, ellers vokser gælden hurtigt til det dobbelte, og det bliver endnu sværere at gøre noget ved.

Få gratis gældsrådgivning

Når pengene er små, så er overskuddet det typisk også, og en ting er sikkert. En gældsplaget dansker går ikke ud og bruger flere tusinde kroner på gældsrådgivning, også selv om det kan være givet utrolig godt ud.

Derfor er det heldigvis også muligt at få gratis gældsrådgivning gennem Tænks forbrugerråd. I nogle tilfælde er det også muligt at få gældssanering, men det kræver, at en lang række krav er opfyldt, som f.eks. hvordan gælden er opstået, hvor gammel gælden er osv, og her er det i mange tilfælde godt givet ud at betale sig fra at få den rette hjælp til at søge gældssanering.
 

Annonce