Foto: Pexels
Foto: Pexels

Hurtige løsninger til at sænke dit strømforbrug

Sponsoreret

11/4/22 9:30

Redaktionen

Annoncørbetalt indhold

For at dække sig ind imod de stigende energipriser, kan det godt betale sig at øge fokusset på at mindske strømforbruget, så vidt det er muligt. Den løbende innovation betyder at energikrævende produkter og enheder, forbedres og med tiden bliver mere strøm effektive.

Det er derfor en god ide se sig omkring i de omgivelser man befinder sig i, for på den måde at undersøge hvilke tiltag man selv kan igangsætte som kan have en nedsættende effekt på sit nuværende strømforbrug.

Udskift strømslugende lyskilder med energibesparende alternativer

Det er i stigende grad blevet nødvendigt for offentlige virksomheder at etablere miljøvenlige løsninger i deres bygninger. Dette omfatter også belysningen som oftest er en stor økonomisk udgift for disse ejendomme. Det er ligeledes blevet trendy at være miljøbevidst, og det kan man eksempelvis opleve hos Vamdrup skole og lignende kommunale og offentlige institutioner.

I private hjem er det ligeledes muligt at følge denne trend. Dette kunne være i form af smart belysning, automatiske sensorer og LED lyskilder generelt. Mulighederne er mange, og kan tilpasses de fleste hjem og virksomheder. Derved har du mulighed for at opsætte miljøvenlig belysning som kan tænde og slukke ved bevægelse, lokation eller app kontrol.

LED belysning kommer i mange forskellige former og kan derfor anvendes vidt og bredt i forskellige bygninger. Ofte både udendørs og indendørs, alt efter specifikationerne på produktet. Du kan finde et stort udvalg af energivenlig belysning hos PlusLED.

Få mest muligt strøm ud af din elregning

Det kan i mange tilfælde også godt svare sig at installere en elspareskinne foran dine av-enheder som fjernsyn, playstations og lignende konsoller. Som helt automatisk vil frakoble strømmen fra dine eksterne enheder, når hovedenheden slukkes. Det betyder at strømmen frakobles de resterende enheder som er tilkoblet stikdåsen, når fjernsynet slukkes.

Der findes også en række alternativer til denne fysiske skinne, som er mere teknologiske tiltag som kan hjælpe dig med at følge med i dit elforbrug. Det kunne være via apps som kan hjælpe dig med at anvende strømmen, når denne er billigst. Det kunne også være ved at følge med i dit elforbrug i hjemmet, og dermed give et fingerpeg omkring hvilke strømslugende gamle enheder du med fordel kunne udskifte.

Dette kan være en stor fordel hvis man for eksempel er på ferie og har glemt at slukke helt for de enheder som står standby i hjemmet eller på arbejdspladsen. Derved undgår man unødvendigt strømforbrug, som ikke bidrager med noget produktivt. Ligeledes giver information om elpriserne på konkrete tidspunkter mulighed for at planlægge sit energiforbrug langt bedre end tidligere.

 

Annonce