Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Konstruktionsingeniør – hvad er det, og hvornår skal du bruge det?

Annonce

30/5/21 11:12

Redaktionen

Måske har du stødt på ordet før i forbindelse med et byggeprojekt eller lignende, men hvad er en konstruktionsingeniør egentlig? Og er det overhovedet noget, du har behov for? Om du har stødt på ordet før eller ej, så kan du her finde ud af, hvad en konstruktionsingeniør egentlig er. Det kan være, du får brug for en til et byggeprojekt snart. 

Hvad er en konstruktionsingeniør?

En konstruktionsingeniør er ansvarlig for evaluering af design og konstruktion af en bygning. De skal gennemtjekke, hvad der bærer belastninger. De skal altså gennemtjekke, at bygningen er sikker både ved at gennemgå designet men også selve bygningen. Deres arbejde er altså essentielt på en byggeplads. Det vil sige, at hvis man skal bygge en helt ny bygning, så skal den f.eks. designes af en arkitekt. Det design skal dog gennemtjekkes af konstruktionsingeniører, der sørger for, at bygningen kan holde til elementerne og forskellige krav, så den ikke falder sammen og bliver til skade for nogen. 

 

Har du brug for rådgivning i forbindelse med byggeri?

Hvis du har planer om et byggeprojekt, skal du helt klart have fat i en konstruktionsingeniør. Det behøver ikke blot være til erhverv, men også i privaten. Det kan være, at I skal have bygget nyt hus eller skal have ombygget jeres nuværende hus. Der er også mange, der begynder at bygge eget sommerhus. Dette skal også gennemtjekkes af en ingeniør. Du har sikkert hørt om begrebet bærende vægge, som understøtter huset. Det er ingeniører, der vurderer, om en væg kan væltes eller ej, uden at huset vælter sammen. Udover det sikkerhedsmæssige, hjælper konstruktionsingeniører f.eks. også med at finde energibesparende løsninger og billigere løsninger. Disse løsninger bliver udarbejdet simpelt og forståeligt, så I, der skal have bygget noget, kan forstå dem. 

 

Hvordan vælger du?

Har du så planer om at bygge noget eller ombygge noget, så handler det om at finde den rigtige konstruktionsingeniør. Det er selvfølgelig vigtigt, at I finder en, der er kompetent og ved, hvad de laver. Derudover er det rart – og helt klart den bedste løsning – at finde en ingeniør, der er med under hele processen og ikke bare en enkelt vejledning. Det gør nemlig, at I kan være sikker på, at løsningerne bliver fulgt til dørs, og at den røde tråd forbliver igennem hele projektet. Ydermere er der andre fordele, man kan holde øje med. Hvad er deres speciale? Hvad skal de have for arbejdet? Og har de evt. andre fordele? F.eks. er der konstruktionsingeniører som Calceku, der arbejder ved siden af en arkitekt og derfor kan tilbyde komplette arkitekttegnede og gennemtjekkede løsninger. Uanset hvad kan det altid svare sig at gøre sig klogere inden for feltet og danne sig et overblik over, hvad der er vigtigt i valget af en konstruktionsingeniør, og hvordan udvalget af ingeniører i jeres område er.