Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Sådan bruger du en låneberegner til at finde et billigt lån

Sponsoreret

12/11/21 2:21

Redaktionen

Annoncørbetalt indhold

Hvis du aldrig har lånt penge før, sidder du måske med en følelse af, at det hele virker lidt uoverskueligt. Du kradser dig måske undrende i dit metaforiske skæg over, hvordan du får det billigste lån, hvis du ikke allerede har kastet dine hænder opgivende i vejret.

De fleste vælger at låne penge i deres egen bank. Det betyder, at de kontakter banken, fortæller hvad de skal bruge, hvorefter banken kommer tilbage med et tilbud, som man kan vende sin tommel op eller ned til. Det er selvfølgelig nemt, fordi din bank allerede kender din økonomi, men det er højst sandsynligt også langt dyrere, end at bruge fem minutter på at undersøge sine muligheder.

Det kræver nemlig ikke mere end fem minutter af din tid at finde ud af, hvor du finder det billigste lån. Det er samtidig ligeså sikkert, som hos din egen bank, så du kommer ikke til at skulle aflevere hverken din sidstfødte eller en detaljeret DNA-profil.

Låneberegneren er DIT værktøj 

For at komme hurtigt i gang skal du bruge et værktøj, der kaldes en låneberegner. Det hjælper dig med at finde den bedste pris på dit lån ved at oplyse dig om, hvad det koster at låne penge, så du ikke famler i blinde. Når du indtaster det beløb, du skal bruge, får du en estimeret månedlig pris på lånet.

Det beløb kan du bruge til at holde op mod din nuværende økonomiske situation. Når du kender prisen på lånet, kan du meget nemmere vælge en løbetid (den periode, som du betaler lånet af over), der ikke er for lang.

Beregneren leder dig i retningen af den rigtige løbetid, og når du har fundet ud af, hvor meget du vil afdrage om måneden, kan du starte din ansøgning om lån.

Spar mange penge på lån 

Når du er klar til at starte din ansøgning, er det smart at vælge en låneformidler fremfor en bank. Det skyldes, at en låneformidler samarbejder med flere banker på samme tid, og du får derfor mange flere tilbud på din ansøgning.

LendMe er Danmarks mest erfarne låneformidler, og samarbejder med hele 15 forskellige banker. I en artikel har de, via digital arkeologi gravet tal frem, der viser, at deres brugere i gennemsnit sparer lige under 18.000 kroner ved at vælge det billigste lån fremfor det dyreste.

Besparselsen kommer af, at bankerne har forskellige priser og prismodeller, og når du søger om et lån, kan du derfor ikke på forhånd vide, om det er den ene eller anden bank, der giver dig det bedste lån. Når du benytter en låneformidler som LendMe, slipper du først og fremmest for selv at skulle foretage et omfattende detektivarbejde, og du sparer samtidig penge på dit lån.

Sammenlign tilbud på få minutter

Vælger du at bruge LendMe til at finde dit næste lån, kan du starte med at bruge deres indbyggede låneberegner til først at finde frem til den rigtige pris, hvorefter du kan lave en ansøgning i forlængelse af din låneberegning. Processen er hurtigere end at koge et æg, og efter en times tid har du svar fra 15 banker.

Herefter er det op til dig selv at vælge, hvilket tilbud som du vil fortsætte med. Det er både gratis og uforpligtende at ansøge og tage imod et lånetilbud.

Hvis du blot er nysgerrig på, hvad det ville koste at låne til en renovering, ny bil eller noget helt tredje, kan du nemt tjekke det på Lendme.dk.

 

Annonce