Antallet af efterlønnere fortsætter ned

Knap 100.000 mennesker er nu på efterløn, og tallet fortsætter med at blive mindre, viser ny opgørelse.

Antallet af personer på efterløn fortsætter med at falde, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Kurven har været konstant nedadgående siden tredje kvartal 2007, og i tredje kvartal af i år har faldet været på 1,7 procent. Faldet er sket for samtlige aldersgrupper, viser opgørelsen.

I alt er der 96.900 personer på efterløn - det er 1700 færre end i andet kvartal i år. I 2007 var der hele 43.300 flere på efterløn - det svarer til et fald på hele 31 procent over de seneste seks år.

Og vi kan godt forvente, at tallet vil falde yderligere de kommende år, lyder det fra chefanalytiker Martin Madsen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, for efterlønsalderen hæves til 60,5 år i forbindelse med tilbagetrækningsreformen.

- Allerede inden efterlønsreformen træder i kraft efter nytår, ser vi, at antallet af folk, der går på efterløn, styrtdykker, siger Martin Madsen.

- Der er overraskende få på efterløn i dag i forhold til, hvad man forventede, da man gennemførte efterlønsreformen. De færre efterlønsmodtagere og den stigende beskæftigelsesgrad blandt ældre er med til at styrke de offentlige finanser fremadrettet, siger han.

/ritzau/

 

Emneord: Efterløn, Fald, Martin Madsen, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også