Antallet af kontanthjælpsmodtagere stiger støt

Siden 2008 er antallet af personer, der får økonomisk hjælp til forsørgelse, steget med næsten 60.000.

Antallet af danskere, der må lade sig forsørge af det offentlige, er steget støt de seneste fem kriseår. I december 2013 modtog 192.600 personer således en eller flere former for økonomisk hjælp til forsørgelse som for eksempel kontanthjælp.

Det er en stigning på 19.400 i forhold til december 2012 og 59.600 i forhold til december 2008, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Stigningen det seneste år skal ses i sammenhæng med afkortningen af den maksimale dagpengeperiode, hvilket har medført, at der i december var 14.100 personer på den nye særlige uddannelsesydelse for ledige, skriver Danmarks Statistik.

Uddannelsesydelsen er forbeholdt tidligere dagpengemodtagere, der har mistet deres dagpengeret efter to års ledighed.

I december 2013 var der 108.400 ikke-aktiverede kontanthjælpsmodtagere. Det er 3600 eller tre procent flere end i samme måned året før.

Samtidig var der 56.800 aktiverede kontanthjælpsmodtagere - en stigning på 4200 eller otte procent flere end i december året før.

/ritzau/

 
Emneord: Kontanthjælp
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 24.03.14 Velfærd
  Kontanthjælpsmodtagere skal have mere medindflydelse

  Ny pulje skal fremme kommunernes arbejde med at sikre kontanthjælpsmodtagere medindflydelse og ejerskab for deres egen indsats.

 • 19.03.14 Velfærd
  Randers Kommune: Vi kan bryde den negative sociale arv

  Det er et kendt problem, at forældre, der lever et passivt liv på kontanthjælp, ofte fører traditionen videre til deres børn. Men Randers Kommune har et bud på, hvordan den negative spiral kan brydes – og nu har Arbejdsmarkedsstyrelsen afsat 10 millioner kroner til projektet.

 • 11.03.14 Velfærd
  Skarpere kontrol med EU-borgere på danske ydelser

  Ledige EU-borgere skal ikke stilles bedre end danskere, der er på kontanthjælp og dagpenge. De skal stå til rådighed fra dag ét – og det skal i endnu højere grad end i dag sikres, at de lever op til de klare jobsøgnings-, uddannelses- og bopælskrav, der følger med.

 • 25.02.14 Velfærd
  SFI: Fire ud af ti finder job efter dagpengeudløb

  40 pct. har fundet job, 31 pct. deltager i den midlertidige uddannelsesordning og 4 pct. er ledige og uden offentlig forsørgelse. Det er nogle af nøgletallene i en ny SFI-rapport, der belyser, hvad der er sket med de ledige, hvis dagpengeret udløb i foråret 2013.