Apoteker vil hjælpe svage ledige af medicinen

Apotekerforeningen vil granske svage lediges medicinforbrug og foreslår et samarbejde med jobcentrene.

Et dårligt helbred og et stort medicinforbrug kan blokere vejen tilbage til arbejdsmarkedet for de mest udsatte ledige.

Derfor foreslår Danmarks Apotekerforening nu et formaliseret samarbejde med landets jobcentre, hvor de ledige bliver tilbudt en gennemgang af deres medicinforbrug - enten på jobcentret eller på det lokale apotek, skriver Politiken.

Ved gennemgangen kan farmaceuter og lægemiddelfagligt personale hjælpe de ledige med at få så meget styr på deres medicinforbrug, at de kan passe et arbejde eller et aktiveringsforløb.

Ud over samtaler og detaljerede gennemgange af den enkeltes medicinforbrug kan apotekerne også tilbyde egentlige afvænningsforløb.

Apotekerne har i forvejen stor succes med at gennemgå ældres medicinforbrug på plejehjem og bosteder.

- Vi møder selv denne gruppe borgere ude på apotekerne, og vi ved fra undersøgelser, at der er et stigende medicinforbrug især blandt de svage borgere, der også ofte har medicineringsproblemer, siger apotekerforeningens formand, Niels Kristensen.


- Derfor forestiller vi os, at jobcentrene kan henvise denne gruppe af ledige til et forløb på apotekerne eller på jobcentrene, hvor vi også får en fuldmagt til at gå ind på den pågældendes medicinprofil i den offentlige sundhedsportal, forklarer han.

På den måde vil apotekerne gennemgå den enkelte forbrug og undersøge, om det kan begrænses eller ændres.

Niels Kristensen understreger, at de praktiserende læger altid vil blive inddraget, hvis apotekerne anbefaler ændringer i medicineringen.

/ritzau/

 
Emneord: Apoteker, Apotekerforeningen, Jobcentre, Medicinforbrug, Niels Kristensena
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også